Arne Bergvik

Energistrateg

Arne har en gedigen europeisk energibakgrund inom marknadsanalys, produktionsplanering, risk- och portföljhantering och strategiska beslut

Arne drivs av att kunna omvandla de kunskaperna till nytta för sina kunder och samhället och därigenom underlätta systemomställningen till en hållbar värld. Han är en uppskattad föreläsare och anordnar på förfrågan omtyckta workshops för ledning- och styrelsegrupper.

Vad är det bästa med att jobba på Sigholm?: "Det bästa med att jobba här är helt klart stödet jag får från verksamheten och kollegorna, som gör att idéer och koncept snabbt blir testade och antagna eller förkastade. Miljön är mycket konstruktiv och det går smidigt att samla kollegornas kollektiva kompetens kring ett område, vilket gör att jag snabbt kan skapa mervärde i mina uppdrag." 

Vad är ditt bästa minne på Sigholm?: "Mitt bästa minne hittills är Energistrategipoddens julavslutning 2021. Gästerna som medverkade bjöd på ett imponerande urval av spännande affärsidéer och produkter. Aldrig har jag upplevt en så positiv inställning till den utmanande systemomställningen och det sätt som den med sådan självklarhet uppfattats som en möjlighet att göra någonting smartare och bättre. Det var mycket inspirerande."

Vad är dina styrkor arbetsmässigt?: "Den återkoppling som jag genomgående får är att det är ovanligt med en så duktig analytiker och strateg, som dessutom är så duktig kommunikativt som jag är. Jag tror det märks att jag trivs mycket bra i båda de rollerna."

Hur hämtar du energi?: "Kroppsarbete i föräldrarnas trädgård, en helg i goda vänners lag, en övernattning i svampskogen är stora energikällor för mig. Jag gillar också att bada i havet eller i sjöar, och fiskar mer än gärna."

Superkraft: "Jag har många vänner och blir lätt omtyckt."

Uppdrag som Arne Bergvik varit involverad i:

Systemomställning för att framtidssäkra Lysekil

För att möta den globala energikrisen ville Lysekil kommun genom proaktivt arbete rusta sig för kommande utmaningar. Genom att ta hjälp av S...

Läs artikel
Strategi- och ledningsarbete i en föränderlig energimarknad

Linde Energi är ett kommunalt energibolag med sol- och vattenkraftsproduktion, 12 000 elnätskunder,

Läs artikel

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy