Process Excellence-ansvarig och Managementkonsult med examen i Industriell ekonomi

På Sigholm jobbar energiingenjörer, systemutvecklare, managementkonsulter, projektledare, affärsutvecklare och miljökonsulter i en härlig symbios.

För att lära känna oss lite bättre har vi frågat några Sigholmare vad de tycker om arbetsplatsen.

Viktor Andersson - Process Excellence-ansvarig och Managementkonsult med examen i Industriell ekonomi

Viktor är nummer fem anställd in på företaget och sedan dess har Sigholm haft en stark tillväxt av nya kollegor. Som managementkonsult och Process Excellence-ansvarig på Sigholm har Viktor den övergripande synen och ansvaret för företagets interna struktur och effektivitet. Han är pluggade civilingenjör i industriell ekonomi på Linköpings Universitet och har en master inom Strategi och styrning.

Vad är det bästa med att arbeta på Sigholm?

Den snabba utvecklingen och friheten att välja vad man själv vill bli bra på.

Hur fick du upp ögonen för Sigholm?

När jag började var det fortfarande ett väldigt litet bolag men med en väldigt stark vilja att hjälpa energibranschen att bli bättre. Jag fick möjlighet att vara med och bygga upp bolaget till vad det är idag vilket har varit både spännande och roligt.

Vad har överraskat dig mest med att jobba på Sigholm?

Att den långsiktiga ledstjärnan om att bidra till en bättre värld fortfarande ligger till grund för allt vi gör. 

Viktor har varit med sedan den första affärsplanen sattes i verket och har därför varit med och utvecklat företagets viktiga principer. Dessa principer är grundläggande för både företaget och individen på Sigholm och kan jämföras med företagets DNA. Individens utveckling värderas högt och genomsyrar varje anställds vardag. Han fortsätter:

Jag älskar alla delar av det här, kanske framför allt det faktum att vi så fort vi vill testa något nytt eller ändra något gammalt till det bättre bara ser till att göra det utan att fundera så himla mycket. Vi bara gör det!

Feedback är en rättighet, våga göra skillnad, det finns alltid ett nästa steg… det är några av företagets ledord som mynnar ut i företagets dna. Jag frågade Viktor om vilken av våra principer som han bär med sig som en daglig vägvisare?

Den roligaste principen att arbeta med internt tycker jag är "Att leda och ledas". Det innebär att vi inte har en hierarkisk struktur utan arbetar med utdelade roller och ansvar som gör att jag i en viss fråga får leda andra och i en annan kan bli ledd av samma personer. Det skapar både en hög effektivitet och en skön kultur eftersom det inte finns en uttalad hierarki som är samma för alla frågor. Som Process Excellence-ansvarig blir vår interna effektivitet så klart en hjärtefråga och hur vi arbetar med roller och ansvar är en stor del i det.

Att jobba på Sigholm

Träffa oss som jobbar på Sigholm

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Se medarbetare

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy