Prenumerera på energimarknadsanalys

Säkra framtida beslut med datadrivna insikter

Datadriven omvärldsanalys i kombination med förståelse för viktiga samband på energimarknaden är grunden för att kunna fatta beslut i en allt mer snabbrörlig värld. Vi har därför på Sigholm valt att stödja våra kunder och andra intressenter med prognoser och analyser av energimarknaden.

Kostnadsfria analysutskick

När det sker något särskilt intressant på marknaderna skickar vi ut sammanfattningar och analyser till våra prenumeranter. Prenumerationen är kostnadsfri och du skriver upp dig själv på länken nedan för att få analysutskicken direkt till din mejlkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration.

Återkommande utskick | Kostnadsfritt

Anmäl dig här Se tidigare utskick

Månadssammanfattning energimarknaderna

Gedigen omvärldsanalys och förståelse för viktiga samband på energimarknaderna är grunden för bra beslut i en snabbrörlig värld. Vi på Sigholm stödjer våra kunder med analyser av energimarknaden. I början av varje månad sammanfattar vi utvecklingen på energimarknaderna för våra prenumererande kunders räkning. De använder sammanfattningen för eget bruk, i nyhetsbrev eller i kommunikation på sina hemsidor. Det är en så kallad whitelabel-produkt. Materialet har tagits fram i dialog med kunderna och vi har också ett särskilt kapitel på producentstrategier. Leveransen är i ett enkelt word-dokument för lätt hantering. En prenumeration med obegränsat antal recipienter per företag.

1 gång/månad | Exklusiv prenumeration

Intresseanmälan

Långtidsprognos

Europas energimässiga bergochdalbana fortsätter, så ta del av vår långtidsprognos som underlag för dina strategiska beslut. I långtidsprognosen kvantifierar vi vad som är bestående, vad som är övergående och vad som definierar den omvärld som vi så småningom kan komma att befinna oss i. Långtidsprognosen utgör en grundlig genomgång av de globala energimarknaderna och deras inverkan på nordisk kraftprissättning. Simuleringen utgår från flera väl underbyggda antaganden och presenteras per svenskt elprisområde, inkl. profilfaktorer för solkraft och vindkraft och sträcker sig till år 2050. Prognosen utkommer vid tre tillfällen per år: april, september och december och leveransen inkluderar en genomgång av materialet tillsammans med en av våra kollegor.

3 gånger/år | Exklusiv prenumeration

Intresseanmälan

Intresserad av hur vi kan hjälpa din organisation?

Kontakta oss så berättar vi mer

Kontaktuppgifter

Arne Bergvik

Energistrateg

Lukas Wärend Ewerlöf

Energistrateg

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy