Om oss

Vi hjälper företag och aktörer som vill och behöver förverkliga sina idéer, drömmar och visioner

Tillsammans skapar vi strukturen, metoderna och verktygen för att nå ett mer hållbart samhälle. Vårt hållbarhetsarbete utgår därför från vårt varumärkeslöfte - "vi optimerar samspelet mellan människa, teknik och affär" som förenas med social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

Inom vår verksamhet

På Sigholm har vi som ambition att minimera vårt ekologiska fotavtryck, upprätthålla en trivsam och inkluderande arbetsplats samt att driva verksamheten för att skapa en långsiktig ekonomisk hållbarhet.

I våra uppdrag

Vi vågar ställa obekväma frågor och utmana färdiga strukturer och modeller för att hjälpa våra kunder att fatta goda beslut. Vi är kundernas förlängda arm i verksamheten med målet att effektivisera, digitalisera och skapa ett hållbart resultat.

I vår omgivning

Vi använder vår kunskap för att inspirera andra till att hitta mer effektiva arbetssätt och blottar vår passion för att göra världen till en bättre plats att leva på. Vi är lyhörda för förändringar i omvärlden och anpassar oss därefter för att rätt budskap ska landa hos rätt mottagare.

Specialister för att lösa de stora samhällsutmaningarna

Hos oss arbetar ingenjörer, data-scientists, analytiker, managementkonsulter, projektledare, energistrateger & kommunikatörer - specialister för att lösa de stora samhällsutmaningarna. Med en kombination av god förståelse för kundens verksamhet och hur teknik kan tillämpas för digitalisering och automation tar vi ett helhetsgrepp kring vilka förändringar som bör ske och hur de ska ske, ur ett tekniskt och organisatoriskt perspektiv. På så sätt kan vi driva och utveckla industrins viktigaste framtidssatsningar och förmågor i rätt riktning.

Våra medarbetare

Våra kunder - framtidens ledare inom energi & infrastruktur

Vi anser att alla organisationer och företag behöver ta ansvar för att bidra till en bättre morgondag. För oss innebär det att skapa innovativa lösningar och påverka samhällets utveckling i en positiv och hållbar riktning. Vi hjälper företag och aktörer som vill förverkliga sina idéer, drömmar och visioner. Tillsammans skapar vi strukturen, metoderna och verktygen för att ni ska lyckas.

Se våra referensuppdrag
Några kunder som vi jobbar med
Borlänge Energi AB
Dalakraft
Ena Energi
Eskilstuna Energi & Miljö
Hedemora Energi AB
Hemsö
Mimer
Riksbyggen
Sala Kommun
Swedavia AB
Västerås Stad
Stockholm Exergi
Gävle Energi

Människan i centrum

Vi strävar efter att främja samverkan mellan människa, teknik och affär inom samhälls- och energiomställningen och här har människan en central roll i utvecklingen.Genom att utgå från människan och dess behov formar vi en designprocess med relevant teknik som skapar den bästa lösningen för ändamålet. Med teknikens hjälp skapas en förmåga att fatta trygga beslut i komplexa situationer.

Människa, teknik & affär

En inblick i våra uppdrag

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy