Karriär

Vi anser att alla organisationer och företag behöver ta ansvar för att bidra till resan mot ett hållbart samhälle

För oss innebär det att skapa innovativa lösningar och påverka samhällets utveckling i en positiv och hållbar riktning. Vi hjälper företag och aktörer som vill förverkliga sina idéer, drömmar och visioner. Tillsammans skapar vi strukturen, metoderna och verktygen för att nå en mer hållbar industri. Vårt hållbarhetsarbete utgår därför från vårt varumärkeslöfte - vi optimerar samspelet mellan människa, teknik och affär som förenas med social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

Med en kombination av god förståelse för kundens verksamheter, förändringsledning och hur teknik kan tillämpas för digitalisering, automation och effektivisering kan vi ta ett helhetsgrepp kring vilka förändringar som bör ske, och på vilket sätt, ur både en teknisk och organisatorisk synvinkel. På så sätt kan vi driva och utveckla industrins viktigaste framtidssatsningar och förmågor i rätt riktning.

På Sigholm genomsyrar våra ledord det vi gör inom verksamheten, i våra uppdrag men också mot vår omgivning. "Våga göra skillnad" lyder ett av våra ledord vilket allierar med hur vi vill jobba med FN:s 17 globala mål för hållbarhet.

Läs mer om oss

Ta nästa steg i din karriär

Vi tror på att långsiktigt utveckla våra medarbetares förmågor eftersom det är vi som tillsammans bygger upp bolaget. Därför jobbar vi stenhårt på att skapa en inkluderande och transparent kultur som gör att våra medarbetare vill fortsätta förbättras tillsammans genom alla perioder i livet. Mår vi bra, presterar vi bra, och då blir också Sigholm bra!

Lediga tjänster

Se våra lediga tjänster

Lär känna oss

Läs mer om oss på Sigholm

Rekryteringsprocessen

Läs om rekryteringsprocessen

Våra ledord

Läs om våra ledord

Din nästa karriärmöjlighet väntar
Se video

Hör Niclas Sigholm berätta om vårt arbetssätt i en podd om hälsa på jobbet

Det är alltid lika roligt när våra arbetssätt och vår organisation blir uppmärksammade av andra nyfikna som vill lära sig mer om oss. Niclas Sigholm gästar podcasten Health for wealth där han berättar om grunderna i vår kultur, varför vi valt den väg vi valt och vad vi upplever för fördelar med den. Lyssna på avsnittet här!

Lyssna här

Rekryteringsprocessen

För oss är det lika viktigt att du väljer oss som att vi väljer dig. Vi behöver alla olika förutsättningar för att utmanas och utvecklas och i rekryteringen försöker vi se om det du behöver matchar det vi kan erbjuda och om vi därmed kan vara rätt för varandra. Det gör att vi fokuserar mycket av tiden i vår rekryteringsprocess på att lära känna dig som person och förstå vad som är viktigt för dig för att trivas och utvecklas. Ingen rekrytering blir den andra lik i vår strävan efter att ha genuina och intressanta samtal om dig och vad som är viktigt för oss och vår omvärld.

Ett värderingsdrivet bolag

Oavsett vilken roll du söker hos oss eller vad du har för tidigare bakgrund tror vi att det är viktigt att vi är enade kring våra grundläggande värderingar och filosofi inom bolaget. Vi är ett värderingsdrivet bolag och är inget mer och inget mindre än våra gemensamma förmågor och krafter. Att vilja vara del av den resan och genom ditt självledarskap ta ansvar är avgörande för att du ska trivas på Sigholm. Ett av våra ledord lyder ”feedback är en rättighet”. Bli därför inte förvånad om vi redan vid din ansökan lämnar feedback kring vad vi uppskattat samt var det kan finnas utvecklingspotential. Ett annat ledord är ”dela med omtanke”. För oss innebär det att vi, så långt det är möjligt, är transparenta i vår informationsdelning. De här två tillsammans gör att vi strävar efter att ge så mycket och ärlig respons vi kan kring vår uppfattning och eventuella orosmoment under processens gång.

Så här går den till

 • Steg 1. Skicka in ansökan

  Det hela börjar med att du skickar in din ansökan till oss, som gärna får innehålla information om varför du tror att Sigholm är en passande arbetsplats för dig. Tänk också på att skicka in materialet på det språk annonsen är skriven på, då detta ofta är anpassat utifrån den specifika rollen och våra kunders behov och arbetsplats. Det här ger oss en bra grund att utgå ifrån.

 • Steg 2. Vi hanterar din ansökan

  När vi har tittat på din ansökan får du alltid ett besked från oss oavsett utfall. Väljer vi att gå vidare i processen blir nästa steg en intervju eller två. De kan ske på telefon, digitalt eller på något av våra kontor. Vi som genomför intervjuerna är oftast personer som kommer ingå i din framtida arbetsgrupp. Vi hoppas att det ger dig en bild av dina framtida kollegor och svar på de frågor du kan tänkas ha angående företag, arbetssätt och roll.

 • Steg 3. Intervju

  Syftet med intervjuerna är att gå på djupet i det som vi kallar för Sigholms DNA som består av våra ledord och förmågor. Därför kommer ett av samtalen vi har fokusera på våra ledord och ett annat testa de förmågor vi tror är nyckeln för att bli en värdeskapande medarbetare. För att förmågorna ska bli mer konkreta både för dig och för oss får du ofta göra någon form av uppgift eller case anpassat efter vad som krävs för just din roll. Efter genomförd uppgift reflekterar vi sedan tillsammans kring hur ledorden exemplifierades i uppgiften.

 • Steg 4. Ett första besök

  I och med att vi har en platt organisation och ett fördelat ansvar som bygger mycket på självledarskap är det viktigt att du trivs med din arbetsgrupp men också med andra roller inom bolaget. Därför ser vi gärna att du senare i processen besöker oss och kanske tar en lunch med fler av dina blivande kollegor. Känner vi efter att ha pratat om kompetenser, värderingar, drömmar, mål och framtiden att vi verkligen är en bra match slutför vi rekryteringen genom att diskutera detaljer kring tjänsten och upplägget.

 • Steg 5. Välkommen till Sigholm

  När du väl skrivit på ett kontrakt med oss vill vi direkt ge dig möjlighet att lära känna oss bättre och vi vill gärna att du blir en del av gänget så fort du kan och vill. Redan innan din första riktiga dag blir du inbjuden att vara med på våra gemensamma aktiviteter, delta i våra kommunikationskanaler och medverka i vår regelbundna kompetensutveckling. Det här gör vi för att det ska vara lättare för dig att komma in i teamet och våra arbetssätt. Vi tycker dessutom att det är kul att välkomna dig så fort som möjligt och hoppas att du också kommer uppskatta det.

 • Steg 6. Onboarding

  När din första dag väl närmar sig börjar din onboarding. Vi anpassar den utifrån när du börjar, om vi har många nya kollegor samtidigt och andra förutsättningar kopplat till din roll. Vi har förberett och standardiserat så mycket vi kan av de praktiska och administrativa uppgifterna som kommer med att börja ett nytt jobb, så att du snabbt blir självgående samtidigt som det finns många stöttande kollegor att ta hjälp av. Inte minst får du stöttning av din egna PEP. Din mentor på Sigholm som ser till att peppa och stötta dig lite extra i början av din anställning men som även kommer följa din karriär och utveckling på längre sikt. Det här gör att vi får mer tid att fokusera på givande diskussioner kring utveckling och kompetensutbyte. Onboardingen är också ett sätt för dig att möta många nya kollegor från alla delar av bolaget vilket kommer ge dig en bild av den bredd av kompetenser som finns hos oss och såklart även möjligheten att lära känna ditt nya gäng. Redan första dagen får du exempelvis medverka i vår interna podcast!

  Vanligtvis sker onboardingen koncentrat under cirka tre veckor där du får möta alla delar av organisationen, bli introducerad i våra arbetssätt och reflektera kring teman anpassade utifrån din roll. I andra fall har den istället spridits ut mer lågintensivt under de första månaderna. Den har skett i större grupp eller mer individuellt. Målet är dock alltid detsamma - vi vill att du ska få en lärorik och utvecklande start hos oss.

Våra ledord

Det är vi alla som utgör kulturen och våra ledord hjälper oss att tillsammans lägga grunden för den, genom att de genomsyrar våra beteenden och reflekteras i våra strukturer, rutiner och processer.

läs mer

Våra förmågor

På Sigholm har vi identifierat flera förmågor som är centrala när det kommer till att skapa värde för oss själva, våra kunder och vår omvärld. Vi guidar våra kunder från ett ofta odefinierat nuläge mot en konkretiserad målbild, varför följande förmågor är extra viktiga för oss.

läs mer

Att jobba på Sigholm

Lediga tjänster

Träffa oss som jobbar på Sigholm

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Se medarbetare

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy