Innovationsprojekt & klimatomställning

Vi planerar och utför framgångsrika projekt för den avgörande klimatomställningen

Vi hjälper beställare i komplexa och innovativa projekt där en stor utmaning är att man inte har gjort något liknande tidigare. Vi kan bidra från första strategimöte till driftsättning

Carbon capture and storage(CCS)

Sigholm hjälper energibolag och andra utsläppare att leda och utveckla CCS-projekt i tidiga faser. Vi är specialiserade på att bygga en stabil grund för CCS-projektet utifrån kundens förutsättningar. Det kan handla om utredningar, workshops, projektledning eller tillståndsarbete. Vi hjälper kunden med förankring, riskanalys, samordning, utredning och organisation.

  • Projektdesign
  • Utredning & analys
  • Regulatoriska frågor
  • Affärsmodell
Läs mer om CCS

Elektrifiering

Elektrifieringen av transporter är en nyckelfråga för framtiden. Sigholm kartlägger kundens behov och förutsättningar, projektleder omställningen och tar fram finansieringslösningar.


  • Projektledning
  • Finansieringslösningar

Vätgas

Sigholm hjälper er att utforska hur vätgas kan tillämpas inom er organisation och verksamhet. Vi kan vägleda er i användningsområden, framtidsspaningar och kopplingen mellan produktionskostnad och energimarknaden.

  • Affärsmodell
  • Certifiering & regulatoriska frågor

Intresserad av hur vi kan hjälpa din organisation?

Kontakta oss så berättar vi mer

Kontaktuppgifter

Rickard Liikamaa

CCS och Energi

Johanna Ek Wahlqvist

CCS-strategi

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy