Vår expertis

Vi skapar innovativa lösningar för att påverka samhällets utveckling

Marknader & energistrategi

Komplexiteten ökar på energimarknaden och förutsättningarna förändras snabbt. Med hjälp av lång och bred erfarenhet inom energiområdet och datadrivana analyser sätter vi oss snabbt in i just era utmaningar och det som är värdefullast för er, och era kunder.

Till marknader & energistrategi
Dataanalys & förändringsledning

Lyckat förändringsarbete är för oss att tillsammans med kunderna hitta hållbara strukturer som främjar lärande och kompetensutveckling. Vår breda erfarenhet av processer inom energibolag gör att vi snabbt kan identifiera kundernas utmaningar och arbeta tillsammans för att hitta lösningar som skapar vinning för alla.

Till dataanalys & förändringsledning
Energiberäkningar & prismodeller

Vi hjälper energibolag skapa hållbara investeringar och konkurrenskraftig prissättning. Vi stöttar energibolag hela vägen från bränsleinköp, genom anläggningen och till slutkundens faktura med utredningar och projektledning för att göra hållbara investeringar och skapa konkurrenskraftig prissättning. Det bästa för kunden, anläggningen och slutkunden.

Till energiberäkningar & prismodeller
Produktionsoptimering av kraftvärmeanläggningar

Den digitala plattformen hjälper er verksamhet att sortera, analysera och föreslå hur produktionsanläggningarna ska köras för en optimal drift. Detta samtidigt som personalen trivs och utvecklas i symbios med plattformen.

Till produktionsoptimering
Innovationsprojekt och klimatomställning

Vi hjälper beställare i komplexa och innovativa projekt där en stor utmaning är att man inte har gjort något likdanande tidigare. Vi bra bidra från första strategimöte till driftsättning.

Till Innovationsprojekt & klimatomställning
Byggprojekt & fastighetsutveckling

Grunden i vår praktik är gedigen teoretisk kunskap, influerat av Leanfilosofins perspektiv på värdeskapande och produktivitet och lärande, kombinerat med en fakta- och datadriven problemlösning.

Till byggprojekt & fastighetsutveckling

Människan i centrum

Vi strävar efter att främja samverkan mellan människa, teknik och affär inom samhälls- och energiomställningen och här har människan en central roll i utvecklingen.Genom att utgå från människan och dess behov formar vi en designprocess med relevant teknik som skapar den bästa lösningen för ändamålet. Med teknikens hjälp skapas en förmåga att fatta trygga beslut i komplexa situationer.

Människa, teknik & affär

En inblick i våra uppdrag

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy