Marknader & energistrategi

Navigera genom den snabbt föränderliga energimarknadens komplexitet

Sigholm erbjuder omvärldsbevakning, riskrådgivning, analyser och långtidsprognoser av elpriset som underlag i era beslut. För att möta en marknad i förändring hjälper vi er även att se över er konkurrensförmåga och position på marknaden. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och fallstudier som hjälper er i strategiska val.

Analysutskick

När det sker något särskilt intressant på marknaderna skickar vi ut kostnadsfria sammanfattningar och analyser till våra prenumeranter.

Läs mer

Långtidsprognos

Europas energimässiga bergochdalbana fortsätter, så ta del av vår långtidsprognos som underlag för dina strategiska beslut. I långtidsprognosen kvantifierar vi vad som är bestående

Läs mer

Månadssammanfattning energimarknaderna

Gedigen omvärldsanalys och förståelse för viktiga samband på energimarknaderna är grunden för bra beslut i en snabbrörlig värld. Vi på Sigholm stödjer våra kunder med analyser av energimarknaden.

Läs mer

Power Purchase Agreements

Industrier och producenter säkrar allt mer av sina risker bilateralt och allt mer genom Power Purchase Agreements (PPA). I takt med att marknaden ökar hjälper vi våra kunder med beräkning, värdering och strukturering av PPA och VPPA-avtal i hela Europa.

Läs mer

Regional samhällsutveckling

Genom att förmedla insikter kring energisystemet, analysera strategiska möjligheter och skapa samverkan mellan olika samhällsaktörer tar vi aktivt ansvar för att guida kommuner, energibolag, näringsliv och lokalsamhällen genom förändringens och utvecklingens olika faser

Läs mer

Strategisk positionering

Vår djupgående kunskap om energisystem, digitalisering, portföljstrategier, marknadsexponering och riskhantering hjälper er att fatta faktabaserade beslut som omfamnar komplexiteten och balanserar risker för att säkra rätt förutsättningar för en uthållig affär.

Läs mer

Affärsutveckling och innovation

Med interaktiva arbetsmodeller utvecklar vi tillsammans med er behovsanalyser och utvecklingsspår för att stärka konkurrenskraften för energisystemets aktörer i en hållbar framtid.

Läs mer

Föredrag, workshops & event

Som erfarna föredragshållare, workshopfacilatorer, moderatorer och paneldeltagare erbjuder vi inte bara en plattform för engagerande diskussioner utan också en möjlighet att forma och fördjupa strategier inför kommande evenemang.

Läs mer

Intresserad av hur vi kan hjälpa din organisation?

Kontakta oss så berättar vi mer

Kontaktuppgifter

Arne Bergvik

Energistrateg

Lukas Wärend Ewerlöf

Energistrateg

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy