Med lång erfarenhet inom förändringsledning och verksamhetsutveckling

På Sigholm jobbar energiingenjörer, systemutvecklare, managementkonsulter, projektledare, affärsutvecklare och miljökonsulter i en härlig symbios.

För att lära känna oss lite bättre har vi frågat några Sigholmare vad de tycker om arbetsplatsen. 

Hanna Tengelin - Med lång erfarenhet inom förändringsledning och verksamhetsutveckling

Hanna har studerat Industriell ekonomi på Chalmers och har en master i Innovation Management. Hon utgår från vårt Göteborgskontor men har projekt i hela södra Sverige.

Vad är det bästa med att arbeta på Sigholm?

Att få jobba med en av vår tids viktigaste och mest avgörande frågor och att få göra det tillsammans med kunniga, nyfikna och engagerade kollegor och kunder som har energi, mod och kreativitet att hitta nya vägar för att åstadkomma förändring. 

Hur fick du upp ögonen för Sigholm?

Jag läste på Chalmers ihop med Niclas som startat Sigholm och har följt bolagets resa från starten. När jag valde att hoppa på resan var det framförallt idéerna om att bygga en dynamisk, agil och modern organisation där alla på riktigt är med och bidrar och utvecklas som lockade mig. I kombination med det tydliga syftet och målbilden. 

Vad har överraskat dig mest med att jobba på Sigholm?

Hur fort det går att gå från idé till handling. Vi kan sitta och spåna om en möjlighet på lunchen och nästa dag är det någon som tagit fram en prototyp som sedan förfinas och inom någon vecka kan testas mot kund. För mig är det kombinationen av nyfikenhet, drivkraft och en självstyrande organisation som skapar en miljö där saker bara händer. 

Sigholm genomsyras av tydliga principer som binds samman till företagets dna. Något av det viktigaste vi betonar är individens utveckling där organisationen hela tiden vill pusha och utveckla individen i rätt riktning. Därför anammar vi ett agilt arbetssätt med kontinuerliga utvecklingsmöten där vi pratar och delar med oss av erfarenheter, har gemensamma bokreflektioner och stöttar varandra i våra individuella såsom kollektiva resor. Hanna fortsätter:

Vi värnar högt vår stående tid för gemensam reflektion och lärande varje vecka. Alla medarbetare lyfter en situation eller insikt från veckan och jag upplever att jag varje gång får med mig nya perspektiv och kunskaper som gör mig till en bättre konsult.

Feedback är en rättighet, våga göra skillnad, det finns alltid ett nästa steg… det är några av företagets ledord som mynnar ut i företagets dna. Jag frågade Hanna vilken av våra principer som hen bär med dig som en daglig vägvisare?

Den av Sigholms principer som jag tänker på dagligen är att "det finns alltid ett nästa steg" - vår roll som konsulter är att vara konstruktiva problemlösare och hjälpa våra kunder vidare. Den handlar för mig om att inte enbart identifiera ett problem utan att också ha en idé om möjliga steg för att finna en lösning. Vi kan inte planera för allt på en gång, men det finns alltid en första aktivitet att ta sig an för att finna en lösning. 

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del