Systemomställning för att framtidssäkra Lysekil

Framgångsrik omställning för både näringsliv och invånare

Den globala energikrisen har en stor påverkan på både samhället och näringslivet. Det är dock också en tydlig signal om att agera. Lysekil kommun har aktivt vidtagit åtgärder för att hantera de utmaningar som den globala energikrisen har medfört. Genom att ta hjälp av Sigholm för en tidsbegränsad och riktad insats har kommunen stärkt medvetenheten om energikrisens omfattning, dess effekter och dess påverkan på Lysekil som helhet.

Uppdraget innefattade en övergripande kartläggning av Lysekils styrkor, vilket utgjorde grunden för hur Lysekil kan positionera sig för att bli ännu mer attraktivt för företag och invånare i framtiden. När samhälle, näringsliv och invånare pragmatiskt agerar tillsammans skapas goda förutsättningar för en framgångsrik systemomställning och ökad motståndskraft mot framtida energikriser. Detta säkrar i sin tur befintliga arbetstillfällen och lägger grunden för den framtida ekonomiska utvecklingen.

Energikrisen som katalysator för utveckling

För Europa är energikrisen ett uppvaknande. Att förlita sig på energileverantörer som utgör hot kräver ett ökat ansvarstagande och förbättrad kontroll över energisituationen, och här måste även hela samhället vara med på tåget. Lysekil kommun har nu fått värdefulla insikter i vad energikrisen beror på, dess påverkan och de nödvändiga åtgärder som behövs för att förbättra sina förutsättningar. 

  • #Systemomställning
  • #Energiomställning
  • #lysekil

Artikeln publicerades 11/04 - 2024

Kontakta oss för mer information

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy