Rickard Liikamaa

Projektledare

Med erfarenhet från datacenter, gruvnäring, industriell HVAC och vätgas

Rickard trivs som allra bäst i projektets tidiga stadier där han får identifiera något mycket okänt och arbeta fram ramarna samt hitta möjliga synergier mot befintliga eller framtida processer. Han har erfarenhet från hela kedjan i projekt mellan konceptstudie till drifttagning.

Hur hämtar du energi? "Blir många timmar med poddar med favoriter som Kapitalet, The Journal och Reply All (pre The Test Kitchen haveriet). Perfekt underhållning som jag har igång då jag donar i köket, springer, cyklar eller försöker ta mig upp på någon fjälltopp."

Styrkor: "Ettrig och snabbfotad, gillar att driva saker framåt. Tycker jag är rätt bra på att se saker ur ett helhetsperspektiv och kommunicera med alla inblandade parter i ett projekt."

Vilken låt hämtar du energi från? "Det snurrar mycket musik genom mina hörlurar, återkommande favoriter är Les Big Byrd - Two Man Gang och Joy Division - Disorder, Joakim Berg's album gåt också rätt varmt."

Superkraft: "Kan promenera hur långt som helst och älskar att laga (och äta) linsgryta."

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del