Managementkonsult inom energi och teknik

Bli en del av vårt managementteam som stöttar kunder för att driva digitalisering och hållbar omställning.

Välkommen till Sigholm – en plats där framtiden formar nuet. Med 60 engagerade kollegor fördelade på kontor i Västerås, Stockholm och Göteborg driver vi förändring med passion för framtidens teknik och energiförbättringar. Vår styrka ligger i vårt decentraliserade arbetssätt och platta organisationsstruktur, där varje individ får frihet under ansvar att leda sin egen utveckling.

Hos oss på Sigholm är feedback inte bara en möjlighet, det är en rättighet. Vi tror att den bästa utvecklingen sker i ett klimat där en ständigt får och ger konstruktiv feedback. Detta skapar en dynamisk miljö där lärande, ledarskap och personlig utveckling går hand i hand.

Att arbeta på Sigholm innebär att vara en del av ett framåtblickande team som vågar tänka annorlunda. Vårt mål är att optimera samspelet mellan människa, teknik och affär, och vi söker dig som delar deras vision om en hållbar framtid. Bli en del av teamet och forma framtiden tillsammans med oss på Sigholm!

Syfte

Vi söker nu ytterligare managementkonsulter i början på sin karriär. Som managementkonsult arbetar du i nära samverkan med våra kunder, ofta på plats i deras verksamheter. Genom att lära känna personer, processer och anläggningar på djupet bildar du dig en god överblick över företagen och branschens utmaningar. Detta gör dig till en bättre rådgivare, problemlösare och förändringsledare vilket säkerställer att du tar fram långsiktigt hållbara lösningar anpassade utifrån kundernas förutsättningar och kontext. Du jobbar också nära och tillsammans med dina kollegor, systemutvecklare och energiingenjörer, för att leverera helhetslösningar till kunderna.  

Du kommer att arbeta med en bredd av frågeställningar, från strategiska till operativa, beroende på intresse, erfarenhet och kompetens. Det kan handla om affärsmodeller, processutveckling eller digitalisering. Du kommer omgående få stort ansvar i att leda och driva dina uppdrag, med vissheten att du alltid har bolagets samlade erfarenheter, processer och kompetens att ta stöttning ifrån. Tack vare det engagemang och expertis vi lägger ner och skapar hos våra kunder blir det ofta långtgående samarbeten som sträcker sig över längre tid.

Ansvarsområden

Som managementkonsult innefattar dina ansvarsområden bland annat:

 • Kundinteraktion och relationer: Arbeta nära kunderna för att förstå deras behov, utmaningar och affärsmål. Skapa och underhålla långsiktiga relationer med kunder.
 • Djupgående analys: Genom att lära känna företagens processer, personal och anläggningar noggrant, utveckla en djupgående förståelse för deras verksamhet och branschens utmaningar.
 • Rådgivning och problemlösning: Fungera som rådgivare och problemlösare åt kunder genom att tillhandahålla anpassade lösningar för deras behov och kontext.
 • Förändringsledning: Led kunder genom förändringsprocesser och säkerställ att implementeringen av lösningar är hållbara på lång sikt.
 • Samarbete och teamarbete: Arbeta i nära samarbete med kollegor, inklusive systemutvecklare och energiingenjörer, för att skapa och leverera helhetslösningar till kunder.
 • Bredd av frågeställningar: Hantera och arbeta med olika typer av uppdrag, från strategiska till operativa, beroende på intresse, erfarenhet och kompetens. Det kan inkludera arbete med affärsmodeller, processutveckling och digitalisering.
 • Ansvar och projektledning: Ta ansvar för att leda och driva uppdrag med stöd av bolagets erfarenheter, processer och kompetens. Ta initiativ och hantera ansvar för framgångsrik projektgenomförande.
 • Långsiktiga samarbeten: Arbeta för att skapa engagemang och expertis hos kunderna för att bygga långsiktiga samarbeten som sträcker sig över längre tid.

För att lyckas i rollen så tror vi att du: 

Är en kommunikativ och nyfiken person som gillar att driva ditt eget arbete. Du trivs med att ha många kontaktytor och du delar gärna tankar och erfarenheter med dina kollegor. Du har ett stort tekniskt intresse och vill genom ditt arbete kunna påverka och vara delaktig i viktiga förändringsfrågor som gör skillnad för individ och samhälle. Då kunderna kan vara placerade över flera orter i Sverige, tillkommer visst resande i rollen.

Du som söker har en relevant utbildning, gärna inom teknik, energi, ekonomi och/eller management. Du tar antingen examen år 2024 eller har ett par års erfarenhet med dig. Start för tjänsten är augusti 2024. 

Vad Sigholm kan erbjuda dig

 • Delaktighet och möjlighet att påverka både bolaget och din egen utveckling

 • Frihet under ansvar och ledande roll i verkliga projekt

 • Samarbete med kompetenta kollegor som mer än gärna delar med sig av sina erfarenheter

 • En varierad arbetsroll i form av olika uppdrag, kunder och teknik

 • Goda förmåner som är utformade efter dig.

Vi jobbar tillsammans med ett rekryteringsbolag, Intelligent Employment, som kommer kontakta dig för ett eventuellt nästa steg.


Ansök tjänsten

Ansökan görs på extern webbplats

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del