Vår expertis /

Dataanalys & Förändringsledning

Fokus på människan i förändring med anpassade angreppssätt

Lyckat förändringsarbete är för oss att tillsammans med kunderna hitta hållbara strukturer som främjar lärande och kompetensutveckling. Vår breda erfarenhet av processer inom energibolag gör att vi snabbt kan identifiera kundernas utmaningar och arbeta tillsammans för att hitta lösningar som skapar vinning för alla.

Strategisk planering

Vi hjälper våra kunder ta fram och förverkliga långsiktigt hållbara strategier utgående från var de står idag och de ambitioner som finns att utveckla verksamheten.

Processutveckling

Vi lär oss kundens arbetsprocesser och tar därefter fram kundspecifika förbättringsförslag som vi hjälper till att driva igenom.

Digitalisering

Med en tydlig struktur och metodik leder vi digitaliseringsprojekt för att effektivisera kundens verksamhet.

Underhållsutveckling

Med branschspecifika anpassningar av underhållsstandarder i kombination med effektiva arbetsprocesser hjälper vi våra kunder öka tillgängligheten på sina anläggningar.

Målstyrning

Vi hjälper chefer och ledare ta fram välanpassade mål och säkerställer sedan att de har rätt verktyg för att rapportera och följa upp målen i rätt forum så att de får den effekt som önskas.

Säkerhetsutveckling

Vi leder förändringsuppdrag i syfte att förbättra säkerhetsrutinerna på kundens anläggningar.

Omorganisation

Vi hjälper våra kunder analysera behovet av, motivera, kommunicera och genomföra omorganisationer. Vi anpassar omorganisationen utefter kundens målbild och hjälper till att förmedla budskapet till hela organisationen, exempelvis om syftet är att rusta organisation för framtida strategiska utmaningar eller att öka den interna effektiviteten.

Asset management

Vi erbjuder stöd och expertis inom både de strategiska och operativa aspekterna av anläggningshantering. Vi erbjuder tjänster som omfattar allt från djupgående analys och framtagning av anpassade anläggningsstrategier och anläggningsplaner till utveckling och förbättring av operativa processer samt förändringsledning inom områden som drift, underhåll, reservdelslogistik och lagerhantering.

Intresserad av hur vi kan hjälpa din organisation?

Kontakta oss så berättar vi mer

Kontaktuppgifter

Timo Isaksson

Managementkonsult

Viktor Strandgren

Managementkonsult

Våra branscher

Vår målsättning är att sammankoppla olika sektorer och aktörer och dess erfarenheter som leder till lärdom för nästa projektfas. På detta sätt kan vi skapa stor skillnad mellan segment och branscher.

Energi & industri

I våra uppdrag hjälper vi våra kunder att driva projekt från strategi till projektöverlämning och förvaltning med klimat- och energiomställningen i fokus. Med en föränderlig marknad så gäller det att vara flexibel och driva projekt i nära samarbete med alla aktörer

Bygg & fastighet

Med morgondagens hållbara samhälle i fokus hjälper våra konsulter fastighetsbolag med projektutveckling och strategi för att deras fastigheter ska hålla för en lång tid framöver. Komplexa projekt med höga krav och många olika discipliner har gett oss god erfarenhet av att hantera nya regler och förhållningssätt.

Offentlig sektor & infrastruktur

Med gedigen erfarenhet av energisektorn och projekt med ambitiösa klimat- och energimål utvecklar vi olika typer av anläggningar, byggnader och samhällsfastigheter. Våra konsulter är med och leder utvecklingen av infrastruktur och förändringsprojekt för att möta framtidens krav på hållbara samhällen.

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy