Projektledare CCS och CCU

Vill du bidra inom ett område som är under snabb utveckling och kritisk för vår klimatomställning?

Sigholm och vår strävan

Välkommen till Sigholm – en plats där framtiden formar nuet. Med över 60 engagerade kollegor fördelade på kontor i Västerås, Stockholm och Göteborg driver vi förändring med passion för framtidens teknik och energiförbättringar. Vi vill vara en ledande kraft i en hållbar transformation som tillsammans med våra kunder skapar förutsättningar att tackla vår tids utmaningar. Vi tycker att alla organisationer och företag behöver ta ansvar för att bidra till resan mot ett hållbart samhälle. Sigholm hjälper därför företag och aktörer att förverkliga sina idéer, drömmar och visioner. Tillsammans skapar vi strukturen, metoderna och verktygen för att nå ett mer hållbart samhälle.

Sigholm är ett värderingsdrivet bolag och ett av våra ledord är "Våga göra skillnad". Med vår kombination av bredd- och spetskompetens har vi förmågan att förstå de komplexa utmaningar vi, och vår planet, står inför. Vi är stolta och motiveras av vårt bidrag till ett hållbart samhälle och de mängder CO2 vi lyckas bespara.

Vår styrka ligger i vårt decentraliserade arbetssätt och platta organisationsstruktur, där varje individ får frihet under ansvar att leda sin egen utveckling. Hos oss på Sigholm är feedback inte bara en möjlighet; det är en rättighet och ett av våra ledord. Detta skapar en dynamisk miljö där lärande, ledarskap och personlig utveckling går hand i hand.

Syfte 

Vi söker nu fler kollegor som vill verka inom Carbon Capture, Use and Storage (CCUS) och bidra i komplexa och snabbfotade projekt för att skapa en hållbar framtid. Projekten varierar i tid och utformning, från längre projektledarroller till föreläsningar, där du har stort utrymme att utveckla och forma rollen till det som passar dig för att på bästa sätt göra nytta och hjälpa branschen framåt.

Du kommer att arbeta med en bredd av frågeställningar, från strategiska till praktiska, beroende på intresse, erfarenhet och kompetens. Det kan handla om affärsmodeller, projektdesign eller teknikutredningar. Med engagemang och expertis kan ofta även kortare utredningar leda till långtgående samarbeten där du får bidra till CCUS-projekt i olika stadier.

Ansvarsområden

Ditt ansvarsområde som projektledare i CCUS kommer variera men vi tror att du kommer röra dig inom ett eller flera av följande områden, beroende på utvecklingsmål och kompetensprofil. Som alltid på Sigholm är det du själv som sätter kurs mot det som intresserar dig mest och där du vill göra skillnad.

 • Projektledning genom alla projektfaser: Arbeta i projekten som projektledare eller delprojektledare för att få CCUS-projekt att bli verklighet. 
 • Projektdesign och strategi för innovationsprojekt: Arbeta med att utveckla projekt och strategi för att ta det från tidiga utforskande faser och framåt.
 • Utredningar och analys: Utföra specifika utredningar kopplade till området där nytänkande, kreativitet och förståelse om befintlig verksamhet är avgörande.
 • Affärsmodell: Utveckla affärsmodeller för CCUS-projekt som leder till lönsamhet under driftfas men även möjliggör investeringen. Hjälp kunder gå från lokala marknader till globala. 
 • Teknik: Hjälp marknaden navigera rätt med din processkunskap. Det finns många tekniska val att göra som har stor påverkan tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt.
 • Systemintegration: För CCUS-anläggningar som kopplas till redan existerande anläggningar vägleder du kunden till den mest effektiva systemintegrationen. En intressant utmaning där affär, exergi och teknik påverkar.
 • Logistik: Skapa förståelse för komplexiteten i värdekedjan och bidra till att bygga upp den för koldioxidens resa från avskiljning till användning eller geologisk lagring.
 • Certifiering: För CCUS-projekt som skapar negativa utsläpp finns ett stort behov av att hjälpa kunderna till bästa möjliga lösning för certifiering och produktutveckling. Hos oss får du möjlighet att stötta kunden i det här avgörande området.
 • Omvärldsbevakning: CCUS är ett område under snabb utveckling. Våra kunder är i behov av uppdaterad information och bra underlag för att kunna ta rätt beslut i rätt tid.
 • Stödfinansiering: CCUS projekt kräver stora resurser, både under utveckling, projektering och i investeringsfas. Hjälp marknaden framåt genom att söka stöd för att kunna genomföra projekten.
 • Workshops och föreläsningar: Området är i stort behov av kompetensuppbyggnad, väck intresse och sprid insikter i form av workshops eller föreläsningar. 

Rollen som Projektledare inom CCS och CCU

Alla letar efter kompetenta och drivna konsulter. För att du ska passa hos oss tror vi att du är en kommunikativ och nyfiken person som gillar att driva ditt eget arbete. Du trivs med att ha många kontaktytor och du delar gärna tankar och erfarenheter med dina kollegor. Du vill göra skillnad och genom ditt arbete kunna påverka och vara delaktig i innovationsprojekt för klimat och samhälle. Eftersom kunderna är placerade över flera orter i Sverige tillkommer visst resande i rollen.

Du som söker har en relevant utbildning, men det spelar mindre roll om den är inom miljö, klimat, teknik, energi eller ekonomi. Huvudsaken är ett intresse för CCS och CCU och andra innovationsprojekt inom klimatområdet. Du behöver har minst fem års erfarenhet för att kunna trivas i rollen. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Vad Sigholm kan erbjuda dig

 • Delaktighet och möjlighet att påverka både bolaget och din egen utveckling
 • Frihet under ansvar och ledande roll i utmanande projekt
 • Samarbete med kompetenta kollegor som mer än gärna delar med sig av sina erfarenheter
 • En varierad tjänst med olika typer av uppdrag

Läs mer om vad vi gör inom området här!

Ansök tjänsten

Ansökan görs på extern webbplats

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy