Med lång erfarenhet inom förändringsledning och verksamhetsutveckling

På Sigholm jobbar energiingenjörer, systemutvecklare, managementkonsulter, projektledare, affärsutvecklare och miljökonsulter i en härlig symbios.

För att lära känna oss lite bättre har vi frågat några Sigholmare vad de tycker om arbetsplatsen. 

Hanna Tengelin - Med lång erfarenhet inom förändringsledning och verksamhetsutveckling

Hanna har studerat Industriell ekonomi på Chalmers och har en master i Innovation Management. Hon utgår från vårt Göteborgskontor men har projekt i hela södra Sverige.

Vad är det bästa med att arbeta på Sigholm?

Att få jobba med en av vår tids viktigaste och mest avgörande frågor och att få göra det tillsammans med kunniga, nyfikna och engagerade kollegor och kunder som har energi, mod och kreativitet att hitta nya vägar för att åstadkomma förändring. 

Hur fick du upp ögonen för Sigholm?

Jag läste på Chalmers ihop med Niclas som startat Sigholm och har följt bolagets resa från starten. När jag valde att hoppa på resan var det framförallt idéerna om att bygga en dynamisk, agil och modern organisation där alla på riktigt är med och bidrar och utvecklas som lockade mig. I kombination med det tydliga syftet och målbilden. 

Vad har överraskat dig mest med att jobba på Sigholm?

Hur fort det går att gå från idé till handling. Vi kan sitta och spåna om en möjlighet på lunchen och nästa dag är det någon som tagit fram en prototyp som sedan förfinas och inom någon vecka kan testas mot kund. För mig är det kombinationen av nyfikenhet, drivkraft och en självstyrande organisation som skapar en miljö där saker bara händer. 

Sigholm genomsyras av tydliga principer som binds samman till företagets dna. Något av det viktigaste vi betonar är individens utveckling där organisationen hela tiden vill pusha och utveckla individen i rätt riktning. Därför anammar vi ett agilt arbetssätt med kontinuerliga utvecklingsmöten där vi pratar och delar med oss av erfarenheter, har gemensamma bokreflektioner och stöttar varandra i våra individuella såsom kollektiva resor. Hanna fortsätter:

Vi värnar högt vår stående tid för gemensam reflektion och lärande varje vecka. Alla medarbetare lyfter en situation eller insikt från veckan och jag upplever att jag varje gång får med mig nya perspektiv och kunskaper som gör mig till en bättre konsult.

Våga göra skillnad, feedback är en rättighet, det finns alltid ett nästa steg… det är några av företagets ledord som mynnar ut i "Sigholms dna". Hanna, vilken av våra principer bär du med dig som en daglig vägvisare?

Den av Sigholms principer som jag tänker på dagligen är att "det finns alltid ett nästa steg" - vår roll som konsulter är att vara konstruktiva problemlösare och hjälpa våra kunder vidare. Den handlar för mig om att inte enbart identifiera ett problem utan att också ha en idé om möjliga steg för att finna en lösning. Vi kan inte planera för allt på en gång, men det finns alltid en första aktivitet att ta sig an för att finna en lösning. 

Working at Sigholm

We have the ambition to make the world better together

At Sigholm, we believe in developing skills in the long term to build the company together. Through shared reflections, we create a culture of continuous learning.

Career at Sigholm

Latest news

Nov 30, 2023 | News | News & press

Leveraging CSRD to create business value

In early 2024, the requirements for all large companies' sustainability reporting will be tightened, and most energy companies will be directly affected. The EU's Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) will become Swedish law and will, among other things, give sustainability reporting t

Sep 08, 2023 | News & press | Press release

Sigholm increases its workforce by 24%

Sigholm, a prominent player in the energy and civil engineering sector, announces a 24% growth in personnel by welcoming 12 new colleagues within a month. This strengthens the company's capacity and expertise to meet the growing challenges of the market.

Aug 29, 2023 | News | News & press

Energistrategipodden live at Frihamnsdagarna 2023

On Friday 1 September, we will broadcast the first live podcast of the Energy Strategy Podcast during the Frihamnsdagarna in Gothenburg. During the recording, Niclas Sigholm will interview Per-Anders Gustafsson, CEO of Göteborg Energi for an in-depth interview about future energy solutions and susta

Contact Us

Fill out the form, and we will get back to you, visit one of our offices, or call us at +46(0)21-12 03 10.

By clicking send, you agree to Sigholm's handling of your personal data. Read our personal data policy