Ylva Björk

Systemutvecklare

Ylva är en driven data scientist och algoritmutvecklare som trivs bäst i gränslandet mellan matte och kod

Ylva brinner för att underlätta omställningen till ett hållbart energisystem genom att möjliggöra smartare styrning och mer datadrivna beslut. Ylva är en nyfiken och vetgirig person som älskar att lösa kluriga tekniska problem tillsammans med andra i ett team. Hon är analytisk och målorienterad med en stark bakgrund inom data science och algoritmer.

Vad är det bästa med att jobba på Sigholm? "Känslan av att varje dag på ett konkret sätt bidra till energiomställningen och ett hållbarare samhälle." 

Hur hämtar du energi? "Att skratta med familj eller nära vänner, alternativt ta en springtur helt för mig själv, lite beroende på situation."

Styrkor: "Jag är bra på att få saker gjorda. Och att vi har kul medan vi gör det." 

Vilken låt hämtar du energi från? "Epic saxman (extended version)" 

Superkraft: "Klarar mig utmärkt utan musik i vardagen." 

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del