Per Ringqvist

Energisystemsingenjör

Per kombinerar lång erfarenhet inom mjukvaruutveckling med energiteknik

Per har länge arbetat med mjukvaruutveckling och applicerar detta i det energitekniska tjänster och produkter som Sigholm Tech utvecklar. Per jobbar med molnbaserade lösningar som, baserat på historiskt data, beräknar och visualiserar optimala driftskurvor för kundens kraftvärmeanläggningar.

Vad är det bästa med att jobba på Sigholm? "Att få kombinera lång erfarenhet och intresse för mjukvaruutveckling med att lösa energitekniska problem som har en väldigt konkret nytta för kunden. Och att Sigholm har en tydlig hållbarhetsprägel eftersom vi hjälper till att spara energi."

Vad är ditt bästa minne på Sigholm? "Kick off tillsammans med systemutvecklare och energiingenjörer ute på Tjörn. Där blev jag inspirerad och glad av den starka sammanhållningen och höga ambitionsnivån som vi på Sigholm har."

Hur hämtar du energi? "Powernaps, löprundor och utehäng med barnen."

Styrkor: "Genomarbetade lösningar där jag inte alltid väljer den lättaste vägen. Jag gillar att ifrågasätta och bli ifrågasatt, och tror att jag ofta skapar bra dialoger är viktiga för en bra leverans."

Vilken låt hämtar du energi från? "Får mest och bäst energi när jag kan komma ner i varv, då funkar lugn klassisk musik ofta bäst. Ett nyare pianostycke som är väldigt fint: Night Walk med Gavin Luke."

Superkraft: "Kan tänka på samma problem väldigt länge, och blir smart när jag somnar."

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del