Mattias Naarttijärvi

Cloud Engineer & Data Scientist

Mattias är energiingenjören med hjärtat i mjukvaruutveckling

Mattias drar sig inte för att tackla de stora tekniska utmaningarna och gillar att ställa sig frågan "Var är egentligen problemet?". Att hitta en elegant lösning på ett komplext problem är hans största drivkraft - speciellt när det effektiviserar andra i deras arbete.

Vad är det bästa med att jobba på Sigholm? "Den fantastiska kulturen av att kontinuerlig utveckling och utmaning, ge och få feedback och ett lösningsorienterat tankesätt. Att få jobba med en av de största klimatutmaningarna och få hjälpa till med klimatkrisen är en fantastisk känsla! "

Vad är ditt bästa minne på Sigholm? "Strategidagarna på Tjörn där vi blandade bad, bastu, god mat, strategi, workshops och legobygge (som, tro det eller ej, var en del i en workshop)."

Hur hämtar du energi? "Antingen på en joggingrunda, gärna i ruskväder, eller ut på längdskidor när man har lyxen att befinna sig i de breddgraderna."

Styrkor: "Jag är snabblärd och tar mig gärna ann ny och spännande teknik som pushar oss till teknikens framkant - ett måste för att hänga med i svängarna i en så snabbrörlig bransch."

Vilken låt hämtar du energi från? "No Roots av Alice Merton. Den resonerar till mina förfäders nomad-rötter och att livet är ett äventyr." 

Superkraft: "Jag kan skida en mil på 20 minuter (om jag får ha fars jakthundar som draghjälp)."

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy