Lukas Wärend Ewerlöf

Energistrateg

Lukas är en uppskattad och noggrann analytiker

Innan Lukas började på Sigholm hann han med att samla på sig erfarenhet från "Utvecklingsklustret energi" där han jobbade som affärsutvecklare och behandlade frågor som smarta elnät och möjliggörande för mindre elkonsumenter och producenter att verka på elmarknaden. Han har även arbetat som energikonsult och processingenjör i processindustri och på kraftvärmeverk. Den samlade kunskapen är nyttig då han på Sigholm arbetar m ed marknadsanalyser och kan svara på frågor som - vad är det egentligen som händer på energimarknaden?

Styrkor: "Jag ser det som en styrka att jag länge har hållit mig uppdaterad om vad som händer i energibranschen, ofta kan tankar och idéer från ett ställe också vara relevant för nästa."

Vilken låt hämtar du energi från? "Baba Yetu med Soweto Gospel Choir, en låt som behöver spelas högt för att få ut känslan i hela kroppen!" 

Hur hämtar du energi? "Det mysigaste som finns är en middag med vänner och mycket skratt! Det ger mig energi."

Superkraft: "Lyckas alltid koka pasta till ett alldeles lagom tuggmotstånd!" 

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy