Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.

Deltar du inte under Almedalsveckan men är nyfiken på de olika seminarierna? En del sänder live, däribland alla 35 seminarier på Arena Energi under Energiföretagens regi: Klicka här!

Moderatoruppdrag

Niclas Sigholm, strategikonsult och intervjuare i Energistrategipodden kommer att moderera följande sessioner:

 • Tisdag 25 juni, kl. 16:30-17:30: Seminarium anordnat av Statskraft
  Plats: Donnersgatan 6 (”Hansaplatsen”)
  Mycket ny fossilfri elproduktion kommer att krävas redan före 2035, regeringens målår för ny kärnkraft. Enbart industrin efterfrågar ytterligare 70 TWh de närmaste åren för att genom elektrifiering klara klimatomställningen. Det som kan byggas ut tillräckligt snabbt är i första hand vindkraft, vilket innebär ett mer väderberoende elsystem. Vilken roll kommer flexibilitet i olika former att spela i det elsystem vi nu bygger? Och vad är den värd? Välkommen till seminarium arrangerat av Statkraft - Sveriges fjärde största elproducent och Europas största leverantör av förnybar energi.

 • Onsdag 26 juni, kl. 08:00-08:45: Seminarium anordnat av Luleå Energi
  Plats: Arena Energi + live på nätet: https://www.energiforetagen.se/play/?p=1&c=48821
  Hur blir Sverige världsledande och inte omsprungna i omställningen?” Det är frågan i fokus på Luleå Energis seminarium. Sitter du ner? Om inte, gör det. För det är bara så vi kan lyckas med något så komplext och stort på så kort tid. För att lyckas med omställningen krävs en optimering av hela energisystemet. Sverige AB behöver göra rätt investeringar på rätt plats och i rätt tid, men vad innebär det?  

 • Onsdag 26 juni, kl. 13:30-14:15: Seminarium anordnat av Vattenfall
  Plats: Arena Energi + live på nätet: https://www.energiforetagen.se/play/?p=1&c=48821
  Vattenkraften tillsammans med kärnkraften har utgjort ryggraden i det svenska energisystemet under lång tid och också gjort svensk industri konkurrenskraftig. Hur vi ska säkerställa att vi även i framtiden har ett energisystem som kan driva konkurrenskraft för svenska företag?
   
 • Torsdag 27 juni, kl. 15:00-17:00: Moderator för politikerseminarium "Energispektrum"
  Plats: Arena Energi + live på nätet: https://www.sigholm.se/
  Hur vill riksdagspartierna klara klimatomställningen? Hur vill de bygga ut svensk energiproduktion i närtid och på sikt? Energispektrum är Almedalsveckans stora återkommande energipolitiska debatt. Vi samlar riksdagspartierna kryddat med några expertröster och låter dem berätta om sin energipolitik. 


Arne Bergvik, energistrateg, kommer att moderera ett seminarium:

 • Onsdag 26 juni, kl. 13:00-13:45: Seminarium arrangerat av Telia och Ericsson
  Plats: S:t Hansgatan 9, "Rosenhill Trädgård"
  Digitaliseringen av elnäten är en strategisk fråga för samhällets elektrifiering. Samtidigt krävs att telekom- och energibranschen hittar samarbetsformer för att driva digitaliseringen. Hur ökar vi takten?


Paneldeltagande

 • Tisdag 25 juni, kl. 13:00-13:45: Katja Lindblom deltar som paneldeltagare på ett seminarium anordnat av Huddinge Samhällsfastigheter.
  Energimarknad och påverkan på värden, skall man energieffektivisera eller finns andra möjligheter med energi? Hur skall vi navigera mellan kostnader och återbruk? Hur mycket kan miljön få kosta?

 • Tisdag 25 juni, 14:00-14:45: Niclas Sigholm deltar som paneldeltagare på ett seminarium anordnat av Ingrid Capacity.
  Energibranschen står inför en viktig utmaning: att leda den gröna omställningen, möjliggöra industrins elektrifiering och säkerställa Sveriges framtida konkurrenskraft genom trygg och billig elförsörjning. Detta kräver mod, nytänkande och samarbete. Men måste energibranschen uppfinna hjulet på nytt?

Energistrategipodden live

Under Almedalsveckan kommer vi också att spela in avsnitt av vår podcast, Energistrategipodden. Vi kommer att intervjua framstående beslutsfattare och politiker för att diskutera aktuella frågor och framtidens energistrategier. Genom dessa samtal vill vi fördjupa dialogen kring energifrågor och belysa viktiga aspekter av den pågående omställningen till hållbar energi.

Varför Almedalsveckan?

Almedalsveckan är en unik plattform för att nätverka, diskutera och forma framtidens politiska och sociala landskap. Vår närvaro där speglar vårt engagemang för att vara en aktiv och inflytelserik röst inom energisektorn. Genom att delta i paneler och seminarier, och genom att sprida kunskap via vår podcast, strävar vi efter att bidra till en mer hållbar och innovativ energiframtid.

Vi ser fram emot en spännande vecka med intressanta diskussioner och nya insikter. Hoppas vi ses där!

 • #almedalen
 • #energi
 • #flexibilitet
 • #luleåenergi
 • #vattenfall
 • #statskraft
 • #telia
 • #ericsson
 • #energiföretagen

Artikeln publicerades 12/06 - 2024

Boka in ett möte med oss på plats i Almedalen!

Till kontaktsidanFör mer information, följ oss på LinkedIn:

Klicka här!

Kontakta oss för mer information

Du kanske också är intresserad av:


Aktiva kunder vinnare på prisvariationer

Sedan 2020 har elpriset varit mycket mer volatilt. Det beror på att intermittent kraftproduktion nu utgör en betydande del av det europeiska...

Läs artikel
Dags att återuppfinna spotpriset på el

Dags att återuppfinna spotpriset på el? Producenter, elhandlare och konsumenter upplever idag att spotpriset på el är förlegat. Dagen-innan-...

Läs artikel
PPA-avtal ökar

Alltmer krafthandel sker bilateralt. Det märks på terminsmarknaden Nasdaq Commodities, där omsättningen på nordisk kraft förra året föll til...

Läs artikel

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy