Lyssna på avsnittet
Avsnitt 247

Miriam Münnich Vass, Teknikföretagen

Publicerades 2024-04-25

Kopplingen mellan samhällets utveckling och elektrifieringen går genom våra svenska företag. Det är ett perspektiv som framhålls i alla energipolitiska debatter. Men vad tycker Teknikföretagen, som utgör den största delen av svenskt näringsliv, om politiken som förs och vilka krav som den framtida energimarknaden behöver möta? Miriam Münnich Vass är näringspolitisk expert inom klimat och energi på Teknikföretagen och har, i förhållande till politiken, flera intressanta perspektiv på förutsättningen för en bra energimarknad och vad industrin själva kan göra för att förenkla den. Nu när frågan om kostnader för klimatmålen diskuteras, ser Teknikföretagen något annat än att vi ska behålla målen? Här får vi Teknikföretagens syn på omställningen. Antwerpen-direktivet: "The Antwerp Declaration for a European Industrial Deal" är en överenskommelse mellan ledare från nästan 20 olika industriella sektorer i Europa, vilket framfördes till bland andra den belgiska premiärministern Alexander De Croo och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Denna deklaration är ett resultat av ett industriellt toppmöte i Antwerpen och syftar till att stärka Europas industriella konkurrenskraft, hållbarhet och motståndskraft mot ekonomiska utmaningar. Letta-rapporten: Enrico Letta har utarbetat en rapport om den europeiska inre marknadens framtid, vilken uppdragits av Europeiska rådet. Rapporten, som släpptes den 17 april 2024, är tänkt att ge en omfattande översikt av nuläget samt en vision för framtiden av EU:s inre marknad. Rapporten betonar vikten av att förnya inre marknaden i ljuset av dagens geopolitiska och ekonomiska utmaningar. Den framhäver även behovet av att förbättra samverkan mellan offentliga och privata sektorer samt att stärka Europas strategiska autonomi, särskilt inom områden som försvar, telekommunikation, energi och finans.

Se fler avsnitt

Tipsa oss

Vi är alltid på jakt efter spännande ämnen och intressanta diskussioner som kan belysa och utforska de senaste utvecklingarna inom energisektorn. Om du har ett tips på ett ämne eller en expert som du tror skulle passa perfekt i vår podcast, tveka inte att dela med dig!

Skicka tips

Är du aktiv inom energibranschen och brinner för att dela med dig av dina insikter?

Då vill vi höra från dig! Vår podcast är en plattform för att lyfta fram röster från alla hörn av energisektorn och skapa meningsfulla diskussioner kring de ämnen som formar vår bransch idag.

Kontakta oss

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy