Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

Undersökningen av andelen kvinnor inom svenska konsultföretag har nu pågått i tio år och genomförs av Cinode. Den senaste rapporten visar att genomsnittet för andelen kvinnor är 34 procent, vilket är en stagnering från förra årets mätning. Trots teknologisk utveckling minskar intresset bland unga kvinnor att arbeta inom IT och tech. Rapporten Unga kvinnor och tech 2024 visar att intresset för kvinnor att arbeta inom tech inte har ökat och fler unga kvinnor avstår från techbranschen.

Jämställdhet är ett viktigt mål för konsultföretag, då mångfald berikar verksamheten och attraherar talanger. Branschen behöver aktivt arbeta för att nå en jämnare könsfördelning, bland annat genom att erbjuda kvinnliga förebilder.

Cinodes årliga Jämställdhetsrapport betonar vikten av att undersöka jämställdheten inom branschen. Titeln Jämställt konsultbolag tilldelas bolag med 40-60 procent kvinnor, vilket 17 företag uppnådde i år, jämfört med 21 förra året. Sigholm hade 49% kvinnor i bolaget under 2022 och 48% under 2023.

Läs hela jämställdhetsrapporten här!

  • #projektledning
  • #jämställdhet
  • #samhällsutveckling

Artikeln publicerades 30/05 - 2024

Kontakta oss för mer information

Du kanske också är intresserad av:


Projektledning av nytt badhus, Västerås stad

Sedan juni 2019 står det nya badhuset, Nya Lögarängsbadet på plats i VästeråsMed erfarenhet och förs

Läs artikel
Nya ackumulatorlösningar för att framtidssäkra höga spetsbelastningar

Projektet involverade utmaningar som krävde noggrann planering och kommunikation för att lösa logistiska och tekniska problem. Genom smidig ...

Läs artikel

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy