Energistrategipodden - Sveriges ledande podcast inom energi

I Energistrategipodden för vi samtal med experter och ledande röster inom energibranschen för att utforska och analysera strategier och utmaningar.


Lyssna även där poddar finns.

Senaste avsnitt

#11 - Anders Egelrud, Stockholm Exergi

#10 - Håkan Jönsson, Gävle Energi

#9 - Lars Larsson, tidigare vd Borlänge Energi

#8 - Anders Engdahl, Hedemora Energi

#7 - Anna Karlsson, Kalmar Energi

#6 - Erik Kornfeld, Karlstads Energi

#5 - Marc Hoffmann, E.ON Sverige

#4 - Fridolf Eskilsson, Jönköping Energi

#3 - Karin Medin, Söderenergi

#2 - Niklas Gunnar, Mälarenergi

#1 - Anders Ericsson, Värmevärden

Avsnitt

#11 - Anders Egelrud, Stockholm Exergi

Släpptes kl: 12:00 - 17/06/2020
EnergiStrategi-podden · #11 - Anders Egelrud, Stockholm Exergi
I detta avsnitt

Vilka strategier har Stockholm Exergi för att vara en del av att göra Stockholm mer attraktivt? Vilka utmaningar finns med att vara ett energibolag i en storstadskontext och vilka förutsättningar finns för att lösa elektrifieringen av staden? Anders Egelrud förklarar de viktiga vägvalen.

#10 - Håkan Jönsson, Gävle Energi

Släpptes kl: 13:00 - 11/06/2020
EnergiStrategi-podden · #10 - Håkan Jonsson, Gävle Energi
I detta avsnitt

I Gävle finns unika förutsättningar för att driva fjärrvärme men också tankar kring fiberns utveckling och position i framtidens samhälle. Och varför ska man egentligen ha en elhandel när konkurrensen om kunderna är så tuff? Håkan Jönsson, mångårig VD på Gävle Energi ger oss svaren.

#9 - Lars Larsson, tidigare vd Borlänge Energi

Släpptes kl: 13:40 - 04/06/2020
EnergiStrategi-podden · #9 - Lars Larsson, tidigare vd Borlänge Energi
I detta avsnitt

Vilken är energitjänster strategiska roll? Är multi-utility rätt strategiskt? Hur ska en organisation vara riggad för en bra affär? Det är några av de frågor vi diskuterar med Lars Larsson som har lång erfarenhet från energibranschen. Häng med!

#8 - Anders Engdahl, Hedemora Energi

Släpptes kl: 13:00 - 29/05/2020
EnergiStrategi-podden · #8 - Anders Engdahl, Hedemora Energi
I detta avsnitt

Som VD för ett energibolag med brett ansvar och flera nyttigheter möter Anders samma utmaningar som de stora. Hur gör man för att attrahera kompetens och hantera framtida investeringsbehov i Hedemora? Och hur tacklar man utmaningarna som följer med en varm vinter?

#7 - Anna Karlsson, Kalmar Energi

Släpptes kl: 14:00 - 21/05/2020
EnergiStrategi-podden · #7 - Anna Karlsson, Kalmar Energi
I detta avsnitt

Är sista fjärrvärmeanläggningen byggd? Vilken roll ska elnätsbolagen ha i det framtida energilandskapet? Hur är det att leda ett bolag som ägs till hälften av kommunen och till hälften av Eon? Anna har med sin långa erfarenhet från branschen varit med om mycket - och har också genomtänkta åsikter om vilka förutsättningar som gäller för branschen framåt.

#6 - Erik Kornfeld, Karlstads Energi

Släpptes kl: 13:00 - 14/05/2020
I detta avsnitt

Erik Kornfeld ser på branschen från ett nytt perspektiv och strävar högt. Karlstads Energi ligger bland topp tre i Sverige vad gäller kundnöjdhet men vill hela vägen upp till toppen! Samtidigt krävs en snabb utveckling för att möta en allt mer utmanande marknad.

#5 - Marc Hoffmann, E.ON Sverige

Släpptes kl: 14:00 - 05/05/2020
EnergiStrategi-podden · #5 - Marc Hoffmann, E.ON Sverige
I detta avsnitt

Marc Hoffmann är vd på E.ON Sverige, vars moderbolag är en stor spelare på den Europeiska energimarknaden, och även i Sverige genom sin svenska verksamhet. Marc ger oss förståelse för bolagets strategi kring hur kundvärde och hållbarhet kan fungera som riktmärken i en bransch under förändring och svarar på frågor såsom hur E.ON som samhällsaktör kan skapa extra värde till sina kunder.

#4 - Fridolf Eskilsson, Jönköping Energi

Släpptes kl: 13:12 - 24/04/2020
EnergiStrategi-podden · #4 - Fridolf Eskilsson, Jönköping Energi
I detta avsnitt

Istället för att reduceras till ett rent infrastrukturbolag, siktar Jönköping Energi på att även i framtiden behålla direktkontakten med kunder och följa deras behov i ett nytt energilandskap, enligt VD:n Fridolf Eskilsson. För att realisera detta sätter de ambitiösa mål för för den kommande omställningen där organisationen bättre fokuserar på kundernas behov av nya lösningar.

#3 - Karin Medin, Söderenergi

Släpptes kl: 15:00 - 23/04/2020
I detta avsnitt

Karin har som ledare för Söderenergi tagit täten för att upplysa samhället om vikten av avfallsförbränning. Det kanske låter motsägelsefullt men i det här avsnittet förklarar hon för oss i detalj varför och vad som händer annars. Det finns inget strategiskt mer centralt, menar hon.

#2 - Niklas Gunnar, Mälarenergi

Släpptes kl: 14:00 - 10/04/2020
I detta avsnitt

Vad är ett infraservice-bolag och varför väljer Mälarenergi den benämningen? Hur balanserar det kommunala bolaget samhällsnytta med lönsamhet? Niklas förklarar också mer kring företagets digitaliseringsstrategi och de viktigaste vägvalen framåt för att möta konkurrensen.

#1 - Anders Ericsson, Värmevärden

Släpptes kl: 14:00 - 03/04/2020
I detta avsnitt

Värmevärden befinner sig i en tillväxtkurva och är ett av få privata bolag inom kraftvärmebranschen. Vad har ägandet för roll för styrningen och vilka mål jobbar de med för att nå målen? Värmevärden är en decentraliserad organisation vilket ställer krav på styrning och uppföljning. Det innebär också att strategierna för tillgångsförvaltning blir lite annorlunda.EnergiStrategiPodden av Sigholm

Vi vet vilka tuffa utmaningar energibolagen står inför. Vi drivs av att få vara med och uppnå de globala målen med en hållbar och effektiv energiomställning.


Klicka här för att läsa mer

Arbetar du i branschen och vill vara med i podden?