Upphandling av förvaltningsentreprenad för bostadsrättsförening

Vägen till en långsiktig förvaltning 

En stor bostadsrättsförening i Västerhaninge utanför Stockholm hade under de senaste åren bytt förvaltare flera gånger på grund av bristfällig leverans. Styrelsen var missnöjd med tidigare förvaltningsarbete av flera anledningar och Sigholms uppdrag blev att driva upphandlingsarbetet för en ny förvaltningsentreprenad med branschstandarden Aff (Avtal för fastighetsförvaltning)/ABFF15 som bas. Föreningen upplevde att tidigare förvaltare troligen tvingats in i avtal som de själva inte kunde leva upp till. För att inte hamna i samma missnöje igen valde projektet att använda sig av en okonventionell metod och ställa frågan kring avtalsförslag till anbudsgivarna, utifrån ett antal målsättningar och krav.

Okonventionell men lyckad upphandlingsmetod

För att kunna landa i ett långsiktigt partnerskap och samarbetsavtal som rimmade med förväntningarna bistod Sigholm med rådgivning och aktuell branschkompetens för både teknisk, ekonomisk och administrativ förvaltning. Som strategiskt konsultstöd och medlare hade Sigholm kontakt med anbudsgivarna för att kommunicera kring bostadsrättsföreningens behov.  

Upphandlingsföreskrifter togs fram, men avtalsförslag enligt Aff stod anbudsgivarna för. Förslaget låg sedan till grund för den förhandling som Sigholm höll i. Under våren 2023 var alla parter överens om ett upplägg och avtal som matchade bostadsrättsföreningen väl och styrelsen var nöjd med utfallet. Tack vare en flexibilitet och lyhördhet hos alla parter lyckades projektet styra mot mål och enligt tidplan.


  • #Aff
  • #ABFF15
  • #Aff-upphandling
  • #förvaltningsentreprenad
  • #förvaltningsupphandling

Artikeln publicerades 12/07 - 2023

Kontakta oss för mer information

Du kanske också är intresserad av:


Upphandling av städentreprenad för komplex verksamhet

Stockholms Hamnar, ett bolag ägt av Stockholm stad, är en av världens största passagerarhamnar och e

Läs artikel

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy