Fastighetschef på Svenska Kraftnät

Sigholm fick förtroendet att under en period axla rollen som fastighetschef för Svenska Kraftnät. I rollen ingick personalansvaret för enhetens anställda och konsulter, ansvar för verkets inhyrda lokaler för de ca 1 000 anställda på 5 olika orter samt en del andra utrymmen. I rollen ingick även den löpande driften för kontoren samt att tillgodose lokaler och etableringar för den framtid Svenska Kraftnät planerar för ca 500–800 nyanställningar.

Ansvarsområden för Fastighetsenheten innehöll bland annat: lokalstrategi, inredning och möbler, fastighetsförvaltning, teknisk förvaltning, fysisk säkerhet med tillhörande bevakning, FM och lokalvård med tillhörande entreprenörer samt fastighetssupport.  

Pågående projekt under tiden:

 • Samnyttjande av arbetsplatser från fasta arbetsplatser
 • Flyttprojekt
 • Hyresgästanpassningar av nya lokaler
 • Lokalsök av nya kontor på nya orter och utredningar om framtidens lokaler på redan etablerade lokaliseringar
 • Flertalet mindre byggprojekt

Löpande arbetsuppgifter i dagliga driften innehöll bland annat rekryteringar och beställningar av konsulter, arbetsmiljöfrågor kopplat till lokalerna, upphandlingar av leverantörerer, utveckling av enhetens framdrift, enhetsmöten, ledningsgruppsmöten, personalhantering, ledsagning, möten med fastighetsägare, distansarbete under pandemin, återgång till kontoren, kontinuitetshantering, övertagande av nya utrymmen med mera.  

Sigholm har varit med och sett till att fastighetsenhetens arbete har fortlöpt och utvecklas, skapat goda förutsättningar för expansion av affärsverket samt för den tillträdande fastighetschefen, för att klara av uppdraget på kort och lång sikt.

 • #fastighetschef
 • #lokalstrategi
 • #fastighetsförvaltning
 • #hyresgästanpassning
 • #lokalsök
 • #FM
 • #fysisk säkerhet

Artikeln publicerades 02/01 - 2023

Om Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk och fungerar som den systemansvariga myndigheten för kraftsystemet i Sverige. Deras huvudsakliga ansvar inkluderar förvaltning och utveckling av Sveriges transmissionsnät för elektricitet. Utöver detta har Svenska kraftnät rollen som elberedskapsmyndighet, vilket innebär att de är ansvariga för att säkerställa landets beredskap inom elförsörjning.

Mer om Svenska Kraftnät

Kontakta oss för mer information

Du kanske också är intresserad av:


Sammanslagning av Skövde Värmeverk och Skövde Elnät

Efter en sammanslagning av två bolag krävdes omstrukturering och utveckling av flera verktyg och tjänster. Tex så behövde hela ekonomisystem...

Läs artikel

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy