Samarbete för att revolutionera en hel bransch

Sigholm Tech och Cybercom inleder samarbete för att revolutionera en hel bransch 

Sigholm Tech och Cybercom erbjuder energibranschen att prova AI och machine learning (ML) för att på nya, snabbare och enklare sätt skapa framtidsutblickande prognoser av behov och marknader. Genom att kombinera Sigholm Techs kunskap kring energibranschens behov och Cybercoms expertis inom datahantering kan man få insikter som kan revolutionera en hel bransch.

Att ta fram bra prognoser är viktigt men komplicerat. Manuella steg i skapandet kring prognoser är tids- och resurskrävande. Med ny teknik skapas nya möjligheter att snabbt och effektivt göra prognoser till en strategisk fördel. Genom att använda den nya produkten AWS Forecast kan vi snabbt träna algoritmer med hjälp av flera olika regressionsmodeller. Energibolag med förmåga att ta in, lagra och träna algoritmer på sin data kan skapa bättre beslutsunderlag och därmed få bättre grepp om framtiden.

"Utvecklingen går snabbt framåt och vi har nått en nivå där vi kan göra så otroligt mycket med AI nu än vad vi kunde för bara ett år sedan. Möjligheterna är oändliga och AWS Forecast är bara början på en spännande utveckling"
- säger Magnus Karlsson, AWS Business Advisor på Cybercom.

Sigholm Tech och Cybercom har hittat varandra i de kompletterande kompetenserna runt energi, prognosbyggande och datahantering. Cybercom har lång erfarenhet och kunskap om datahantering och AWS och Sigholm Tech arbetar med att förbättra energibranschen genom verksamhetsutveckling, automatisering och digitalisering.

"Vad Forecast har för potential behöver utforskas mer, men att den här typen av verktyg kommer bli allt vanligare är helt klart. Framåtriktade energibolag kommer vilja lära sig att applicera den här typen av teknik för att förbli konkurrenskraftiga"
- säger Niclas Sigholm, vd på Sigholm Tech.

För ytterligare information, var vänlig kontakta: 

Niclas Sigholm, vd Sigholm Tech, 070-290 60 09, niclas.sigholm@sigholm.se

Magnus Karlsson, AWS Business Advisor Cybercom, 070-188 88 51, magnus.karlsson@cybercom.com

Artikeln publicerades 22/06 - 2020

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy