Digitalisering av energibolag med Sigholm & AWS

Digitalisering och automation kommer vara en nödvändighet för energibolag som vill ta en ledande position i sin region. Boka in den 6 december kl. 9:00-11:00 och delta digitalt och kostnadsfritt där vi visar vad ledare i branschen gör.

"En cloudstrategi är alldeles nödvändig för att kunna erbjuda de tjänster som framtidens marknader och kunder kräver. Den måste kunna beräkna stora mängder data och vara säker. Det är fullt möjligt!"

- Niclas och Mattias från Sigholm och AWS. 

Som ni vet befinner sig energibranschen mitt i en aldrig tidigare skådad omvandling. Vi handskas nu med förändrade affärsmodeller för utfasning av fossila bränslen, hållbarhet- och klimatinitiativ och ökande cybersäkerhetshot. Den globala branschtrenden pekar åt att kunderna väljer AWS molntjänster för att modernisera och digitalisera sin verksamhet. 

Många energibolag funderar idag på hur affärsmodellerna kring stadens prosumenter kommer att se ut. Nya assets som sol, vind, vätgaslager och batterier kommer att vara tillgångar för att optimera fler marknader. Informationsdelning och prognoser kommer bli allt viktigare förmågor för att vara relevant för kunden – som bara vill ha ett enkelt liv. De bolag som har förmåga att snabbt utbyta och bearbeta kommer fånga värdet på en sådan marknad. Det är också varför allt fler bolag har en cloud-strategi.  

Hör beskrivningar av konkreta projekt där data från styrssystemen hämtas ut på ett säkert sätt och lyssna till ett stort energibolag som länge jobbat med sin cloud-strategi.  

Agenda:

  • AWS leder oss genom en trendspaning varför organisationer som hanterar känslig data väljer AWS molntjänster, tex hur AWS hjälpt Ukrainas hela offentliga sektor till molnet för att skydda sig och sin information

  • Varför är digitalisering en förutsättning för framtidens energiaktör? - Sigholm

  • Stockholm Exergi berättar om sin molnresa med AWS

  • Cloudia - ett exempel på styrsystem till molnet öppnar för effektiviseringar

  • När? ons 6 december
  • Tid? kl. 09:00-11:00
  • Var? Digitalt

Eventet är kostnadsfritt.

Läs mer och anmäl dig här!


Artikeln publicerades 24/10 - 2022

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy