Premiär - EnergiStrategiPodden säsong 2

I våras startade vi på Sigholm Tech EnergiStrategiPodden - en podd som tar upp, analyserar och reflekterar kring de viktiga energistrategierna. 

- Ja, det fanns ett behov av att prata mer om strategi i Energibranschen men det var faktiskt distansering pga. Covid-19 som knuffade oss till att genomföra den här satsningen. Eftersom vi jobbat länge i branschen fanns ett nätverk av vd:ar som vi visste hade många kloka tankar att dela med sig av. De rösterna ville vi föra ut, säger Niclas Sigholm, vd och ägare Sigholm Tech.  

Podden hade premiär i april och intervjuar vd:ar på energibolag och beslutsfattare i energiintensiva organisationer såsom t.ex. Ragn-Sells och Riksbyggen. 

- Det är väldigt roligt att vi fått sådan respons på podden. Utöver människor som jobbar i energibolag har det också blivit en möjlighet att utbilda styrelsemedlemmar. Vi får studenter som hör av sig med idéer om vad de vill höra och även politiker har snappat upp samtalen i podden. Vd:arna ger en bra överblick av var respektive bolag står, vilket varit väldigt intressant, men det finns många önskemål på att också intervjua fler perspektiv, inte minst det politiska. Det är väldigt roligt att det finns så många som intresse för branschen för vi själva tycker ju såklart den är superviktig för hela samhället, säger Niclas 

För att knyta ihop säcken för säsong 1 arrangerades i juni en digital konferens; EnergiStrategiDagen med långt fler deltagare än vi hade räknat med. Förmiddagen bestod av paneldebatter med vd:ar på energibolag innehållande ämnen om allt från den stora energiomställningen till jämställdhet. Du kan se den digitala konferensen genom att klicka på länken här nedanför. 

Torsdagen den 3 september är det premiär för poddens andra säsong och vi inleder med vd:n på Göteborg Energi, Alf Engqvist.


Artikeln publicerades 01/09 - 2020

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy