Premiär - EnergiStrategiPodden säsong 2

I våras startade vi på Sigholm Tech EnergiStrategiPodden - en podd som tar upp, analyserar och reflekterar kring de viktiga energistrategierna. 

- Ja, det fanns ett behov av att prata mer om strategi i Energibranschen men det var faktiskt distansering pga. Covid-19 som knuffade oss till att genomföra den här satsningen. Eftersom vi jobbat länge i branschen fanns ett nätverk av vd:ar som vi visste hade många kloka tankar att dela med sig av. De rösterna ville vi föra ut, säger Niclas Sigholm, vd och ägare Sigholm Tech.  

Podden hade premiär i april och intervjuar vd:ar på energibolag och beslutsfattare i energiintensiva organisationer såsom t.ex. Ragn-Sells och Riksbyggen. 

- Det är väldigt roligt att vi fått sådan respons på podden. Utöver människor som jobbar i energibolag har det också blivit en möjlighet att utbilda styrelsemedlemmar. Vi får studenter som hör av sig med idéer om vad de vill höra och även politiker har snappat upp samtalen i podden. Vd:arna ger en bra överblick av var respektive bolag står, vilket varit väldigt intressant, men det finns många önskemål på att också intervjua fler perspektiv, inte minst det politiska. Det är väldigt roligt att det finns så många som intresse för branschen för vi själva tycker ju såklart den är superviktig för hela samhället, säger Niclas 

För att knyta ihop säcken för säsong 1 arrangerades i juni en digital konferens; EnergiStrategiDagen med långt fler deltagare än vi hade räknat med. Förmiddagen bestod av paneldebatter med vd:ar på energibolag innehållande ämnen om allt från den stora energiomställningen till jämställdhet. Du kan se den digitala konferensen genom att klicka på länken här nedanför. 

Torsdagen den 3 september är det premiär för poddens andra säsong och vi inleder med vd:n på Göteborg Energi, Alf Engqvist.


The article was published 01/09 - 2020

We have the ambition to make the world better together

At Sigholm, we believe in developing skills in the long term to build the company together. Through shared reflections, we create a culture of continuous learning.

Career at Sigholm

Latest news

Jun 12, 2024 | News | News & press

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

May 30, 2024 | News

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

Nov 30, 2023 | News | News & press

Leveraging CSRD to create business value

In early 2024, the requirements for all large companies' sustainability reporting will be tightened, and most energy companies will be directly affected. The EU's Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) will become Swedish law and will, among other things, give sustainability reporting t

Contact Us

Fill out the form, and we will get back to you, visit one of our offices, or call us at +46(0)21-12 03 10.

By clicking send, you agree to Sigholm's handling of your personal data. Read our personal data policy