Sigholm mottar anslag från Vinnova som möjliggör fortsatt utveckling inom AI

Sigholm Tech fick tidigare i veckan den glada nyheten att de beviljats anslag av Vinnova för att fortsätta sin utvecklingsresa inom AI. Det var i början av året som ansökan skickades in i samband med en kraftig tillväxt för bolaget. Man stod inför utvecklingstankar för hur det skulle gå att jobba smidigare med kunskapsöverföring mellan de olika verksamheterna kopplat till AI-utveckling samt utveckling och AI-tillämpning i digitala system.   

- Vi är otroligt glada att vi får stöd i att fortsätta vår resa och utveckling inom AI och nu har möjlighet att bredda kunskapen och implementera i hela bolaget, säger Kristoffer Hermansson, energiingenjör Sigholm Tech.

På framtidens marknad kommer hastighet och flexibilitet i organisationen vara centralt. Beslutsfattandet behöver finnas i varje lagmedlems fingertoppar. Information behöver snabbt delas och vara tillgänglig för dem som behöver den, när de behöver den. För att möta detta har Sigholm tagit fram ett egenutvecklat driftoptimeringsverktyg, Aurora Optimering, en del av plattformen Aurora by Sigholm. Verktyget hjälper energibolag att skapa optimeringsmodeller utifrån väderprognoser, elprisprognoser och mängder av anläggningsegenskaper. På så sätt kostnadseffektiviseras bolagen och når en näst intill optimal energiproduktion samtidigt som driftspersonalen utvecklas.

- Vi behöver rusta för framtidens utmaningar i allt högre takt med den exponentiella utveckling som sker. Det beviljade anslaget innebär att vi både kan accelerera utvecklingstakten av plattformen, leverera ännu bättre data till kunderna och paketera erbjudanden tillsammans med hela bolaget för att leverera en mer komplett helhetslösning, säger Malin Rosengren, UX-designer och produktägare Aurora by Sigholm.

Timingen för anslaget passar inte bara bolaget bra utan även marknadens behov. För att energibolag ska kunna överleva pågående paradigmskifte och energitransformation är en effektiv och snabb takt inom digitalisering ett måste.

- Vi tar nu nästa steg för att bemöta förfrågningar på marknaden och ser fram emot att förvalta anslaget på bästa möjliga sätt som ger värde för våra kunder och hela marknaden, fortsätter Malin Rosengren. 

 En godkänd slutrapport kommer skickas in sommaren 2021.

Kontakt: 

Artikeln publicerades 16/12 - 2020

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy