Ses vi i Almedalen 2023?

Almedalsveckan närmar sig och vi kommer vara på plats! Förutom att delta i intressanta samtal kommer Niclas Sigholm, vd på Sigholm Tech moderera ett seminarie som Luleå Energi anordnar på Energiföretagens Arena Energi. Förutom detta kommer vi även packa ner våra portabla poddmickar och leta efter spontana inspel och intervjuer. 

Energistrategipodden är på plats

Vi gör en repris av förra årets närvaro i Almedalen och tar med oss mikrofonerna och intervjuar beslutsfattare och politiker på plats. Vi kommer söka intressanta ämnen och personer och ställa spontana frågor under Almedalsveckan. Dessa avsnitt kommer dugga tätt under dessa dagar och kommer som vanligt publiceras på poddens hemsida men finnas att tillgå på alla poddplattformar. Har du tips på någon person vi bör försöka få till en spontan intervju med? Tipsa oss i så fall på poddens hemsida! 

Moderator på Luleå Energis seminarium

Den 28 juni modererar vår strategikonsult och intervjuare i Energistrategipodden, Niclas Sigholm ett seminarium på Energiföretagens arena Arena Energi på temat Pressa luften ur systemet och optimera elnätsutbyggnaden.

Om seminariet:

Inom elsystemet finns idag outnyttjad effekt. Samtidigt tillkommer effektbokningar baserade på osäkra prognoser långt fram i tiden. Detta skapar fel förutsättningar och är något som dagens arbetssätt och processer inte helt klarar av att hantera.

Dessa inlåsningseffekter gör att Sverige inte får den samhällsnytta och den omställning som krävs, eller den tillväxt som är möjlig. Tydligt är att vi måste värna resurser, dvs optimera effekt och elnätsutbyggnad samtidigt som vi möjliggör för högre flexibilitet. För att skapa rätt förutsättningar har Luleå Energi stått värd för en rad rundabordssamtal och bjöd in industrin i Luleå; SSAB, LKAB, Talgagroup, Grupo Fertiberia, Uniper Sverige, från energibranschen; SvK och Vattenfall Eldistribution samt representanter från Luleå Kommun. Genom samtalen har industrin i Luleå delat med sig av sina effektbehov för att med elnätsbolagen undersöka om det går att pressa luften ur systemet och optimera elnätsutbyggnaden, något som möjliggör för fler att ställa om. Tillsammans delar nu parterna med sig av ett framgångsrikt arbetssätt och uppmuntra andra att göra motsvarande arbete för att ta reda på om det går att frigöra effekt och kapacitet i andra delar av landet för att påskynda omställningen. 

Seminarierna äger rum på Energiföretagens Arena Energi. Se sändningen live via Almedalsveckan play: https://almedalsveckanplay.info/67188 och läs mer om evenemanget här: https://almedalsveckan.info/program/67188

  • #almedalen

Artikeln publicerades 26/06 - 2023

Du kanske också är intresserad av:


Ses vi på Almedalsveckan 2022?

Almedalsveckan närmar sig och vi kommer vara på plats! Förutom att delta i intressanta samtal kommer

Läs artikel
Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år ko

Läs artikel

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy