Digital energiingenjör

Utveckla och leverera våra digitala tjänster för styrning och optimering av kraft- och fjärrvärmeanläggningar.

Välkommen till Sigholm – en plats där framtiden formar nuet. Med 65 engagerade kollegor fördelade på kontor i Stockholm, Västerås och Göteborg driver vi förändring med en passion för framtidens teknik och energiförbättringar. Vår styrka ligger i vårt decentraliserade arbetssätt och platta organisationsstruktur, där varje individ får frihet under ansvar att leda sin egen utveckling.

På Sigholm är feedback inte bara en möjlighet, det är en rättighet. Vi tror att den bästa utvecklingen sker i ett klimat där en ständigt får och ger konstruktiv feedback. Detta skapar en dynamisk miljö där lärande, ledarskap och personlig utveckling går hand i hand.Att arbeta på Sigholm innebär att vara en del av ett framåtblickande team som vågar tänka annorlunda. Vårt mål är att optimera samspelet mellan människa, teknik och affär, och vi söker dig som delar deras vision om en hållbar framtid. Bli en del av teamet och forma framtiden tillsammans med oss på Sigholm!Syfte

Syfte

De strategiska valen är många, teknikutvecklingen snabb och komplexiteten hög, därför är vi på Sigholm övertygade om att det krävs ett systemperspektiv och förmåga att belysa möjligheter och utmaningar ur flera perspektiv för att lösa branschens utmaningar. Även om vi inte vet exakt vart utvecklingen kommer ta vägen är vi övertygade om att den kommer vara digital. Smart energiförsörjning är ryggraden i det hållbara samhället och för att aktörer och tekniska system ska kunna samverka krävs det att data sätts i centrum. Vi behöver därför nu fler drivna ingenjörer som har sin kompetens och förmåga i gränslandet mellan energi och digitalisering.

Som digital energiingenjör på Sigholm kommer du till stor del kunna forma din egen roll med möjlighet att fokusera både på att utveckla och leverera deras digitala tjänster för styrning och optimering av energianläggningar samt att jobba i konsultuppdrag för att stödja kunderna i deras resa att bli mer datadrivna. Inom ramen för plattformen Aurora By Sigholm handlar det om att vara med och bygga upp digitala tvillingar av kundernas anläggning. Utifrån kundernas unika förutsättningar tar Sigholm fram en modell som trimmas in och ger stöd i att både kunna planera en bättre körcykel och följa upp utfall för att kontinuerligt förbättra och lära. Vi bidrar till att effektivisera såväl produktion som distribution vilket sparar både pengar och bidrar till en bättre miljö. Med ett användarcentrerat gränssnitt i våra mjukvaror skapar vi engagemang och delaktighet bland medarbetarna för att ytterligare kunna ta ansvar för anläggningarnas hållbarhet och prestanda. Vi stöttar även kunderna i specifika energitekniska analyser och utredningar samt i att tillgängliggöra och hantera stora datamängder med modern teknologi för att skapa insikt och värde.

I denna tjänst kan du utgå från något av kontoren i Stockholm, Västerås eller Göteborg.

Ansvarsområden

Som Energiingenjör innefattar dina ansvarsområden bland annat:

  • Digitala tjänster för styrning och optimering: Utveckla och leverera digitala tjänster för styrning och optimering av energianläggningar. Genom digitala lösningar bidra till effektivisering av produktion och distribution för att realisera besparingar och skapa mer miljövänliga processer.
  • Konsultuppdrag och datadriven transformation: Delta i konsultuppdrag för att stödja kunder i deras övergång till att bli mer datadrivna och hantera stora datamängder med modern teknologi för att skapa insikt och värde. Stödja kunder i specifika energitekniska analyser och utredningar. Fokusera på att forma och genomföra digitala transformationer inom energisektorn.
  • Digitala tvillingar och modellutveckling: Bygga upp digitala tvillingar av kundernas anläggningar inom Aurora By Sigholm-plattformen. Utveckla och anpassa modeller för att stödja planering, körcykler och kontinuerlig förbättring. Ta ansvar för anläggningarnas hållbarhet och prestanda genom användarcentrerade gränssnitt som skapar engagemang och delaktighet bland de medarbetare som använder de digitala lösningarna.

För att lyckas i rollen så tror vi att du:

Är en kommunikativ och nyfiken person som gillar att driva ditt eget arbete. Du är en person som trivs med att ansvar för dina uppgifter och tar gärna initiativ för att hitta nya vägar framåt. Vidare är du en person som gillar att arbeta i team och du delar gärna med dig av dina kompetenser och erfarenheter när du samarbetar med kollegor.

Du som söker har en relevant utbildning och några års arbetslivserfarenhet och kompetens kring energi- och processberäkningar samt digitalt intresse och kunskap såsom programmering, Data Engineering och/eller Data Science. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Vad Sigholm kan erbjuda dig

•    Delaktighet och möjlighet att påverka både bolaget och din egen utveckling

•    Frihet under ansvar och ledande roll i verkliga projekt

•    Samarbete med kompetenta kollegor som mer än gärna delar med sig av sina erfarenheter

•    En varierad arbetsroll i form av olika uppdrag, kunder och teknik

•    Goda förmåner som är utformade efter dig

Vi jobbar tillsammans med ett rekryteringsbolag, Intelligent Employment, som kommer kontakta dig för ett eventuellt nästa steg.

Ansök tjänsten

Ansökan görs på extern webbplats

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del