PRESSMEDDELANDE

Sverige, Norden och världen står mitt i en sällan skådad energikris. Pandemins effekter har skapat strategiförändringar på marknaden, vilka nu omkullkastas med en pågående och stegrande energikris. För att möta marknadens behov skapar Sigholm nu ett nytt tjänsteområde; Markets & Strategy med inriktning på att hjälpa energibolag och energiintensiva organisationer med att få en överblickbar bild av marknadsläget samt hur de specifikt bör agera framgent för att hinna ställa om, innan det är för sent.

För att hjälpa kunder bemöta marknadens nya behov och styra ekonomiska medel och personella resurser rätt, utökar nu Sigholm sitt erbjudande med ett nytt tjänsteområde som kallas ”Markets & Strategy”. Avdelningen levererar marknadsinformation, strategiska analyser och rådgivning för att underlätta navigationen i systemomställningen. Som ett led i denna expansion har två personer anställts för att driva utvecklingen vidare. Det är dels Anna Regnstrand, som senast kommer från en anställning som Strategisk projektledare inom energisystem och elnät på Energiföretagen Sverige, dels Lukas Wärend Ewerlöf, som kommer från Utvecklingsklustret Energi.

Anna Regnstrand har arbetat inom energibranschen i tio år, varav de senaste fyra åren på Energiföretagen Sverige. Där har hon bland annat projektlett ”Färdplan energi”.

- Jag ser väldigt mycket fram emot att få vara med och forma ”Markets & Strategy”. Inom kort hoppas jag att vi kan hjälpa våra kunder att navigera i en alltmer föränderlig energibransch och att vi tillsammans kan ta fram strategier som håller på lång sikt, säger Anna Regnstrand, Strategikonsult på Sigholm.

Lukas Wärend Ewerlöf har under det senaste året jobbat för Utvecklingsklustret Energi som affärsutvecklare kopplat till den digitala transformationen av energisystemet. På Sigholm kommer han bevaka energimarknadernas utveckling.

- Det är väldigt roligt att analysera utvecklingen av energisektorn, speciellt när spelreglerna förändras så ofta som de gör nu. Min målbild är att hjälpa företag att hitta sin väg genom energikrisen och vara välrustade inför energiomställningen genom faktabaserade beslut, säger Lukas Wärend Ewerlöf, Energistrateg på Sigholm.

Anna Regnstrand, Strategikonsult


Lukas Wärend Ewerlöf, EnergistrategSigholm Markets erbjuder omvärldsbevakning, webbinarium, riskrådgivning och långtidsprognoser av elpriset som underlag i era beslut.

Sigholm Strategy erbjuder föreläsningar, workshops och fallstudier som hjälper er i era strategiska val. Med datadriven omvärldsanalys tolkar vi trenderna på marknaden på ett sätt som kan appliceras i er organisation. Vår långa erfarenhet inom energiområdet gör att vi snabbt sätter oss in i just era utmaningar och det som är värdefullast för er.

Artikeln publicerades: 28/10,2022
Presskontakt

Jennie Sträng

jennie.strang@sigholm.se
+46(0)70 862 97 26

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som händer på Sigholm


Dela artikel