Touchdown Luleå

Sverige har en möjlighet att bli ledande i hållbar produktion där en stor del av Europas omställning kommer ske i Norrbotten. Det är en enorm utmaning att göra om produktionskedjor för viktiga basvaror så att de blir koldioxidfria. Sigholm har stor kompetens inom energiflöden och projektledning, vilket kunder efterfrågar i regionen, varför företaget väljer att expandera och etablera kontor i just Luleå.

Med efterfrågan på specialistkompetens väljer nu Sigholm att etablera sitt fjärde kontor, denna gång i Luleå. Sedan tidigare finns Sigholm lokaliserade i Västerås, Stockholm och Göteborg.

Nya etableringar och expansion av befintliga företag kommer leda till, och leder redan till ett skriande behov av kompetens inom många områden för att matcha utvecklingen. Sigholm vill svara upp till efterfrågan och stötta sina kunder att driva omställningen mot ett hållbart samhälle. Fokus ligger på energiproduktion, distribution och lagring.

- Med de historiska energiflöden som skapas genom satsningarna i Norrbotten finns även ett behov av analys, styrning och projektledning, något som vi på Sigholm kommer vara en hjälpande hand i. Speciellt i projekt där det behöver gå snabbt är vi bra partner, säger Niclas Sigholm, vd, Sigholm Tech AB.

Sigholm kommer till en början ha två anställda som jobbar från kontoret i Luleå där de också kommer engagera sig i det lokala näringslivet och dela med sig av sin kunskap. Förhoppningen är att fler kompetenta medarbetare ska se möjligheterna att utvecklas i norra Sverige.

- Vi har sedan expansionen till Göteborg, för drygt två år sedan, skapat en position där och behöver nu en närvaro i norr för att harmonisera med vår breddade kundbas och rådande efterfrågan, säger Emelie Israelsson, vice vd och hr-ansvarig på Sigholm.

Sigholmgruppen består av Sigholm Tech och Sigholm Project och tillsammans är nu företaget 40 personer representerade på fyra orter.


För ytterligare information, var vänlig kontakta: 

Niclas Sigholm, vd Sigholm Tech, 070-290 60 09, niclas.sigholm@sigholm.se

Emelie Israelsson, vice vd och hr-ansvarig, 070-290 93 55, emelie.israelsson@sigholm.se

Artikeln publicerades: 16/01,2022
Presskontakt

Jennie Sträng

jennie.strang@sigholm.se
+46(0)70 862 97 26

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som händer på Sigholm


Dela artikel