Ses vi på Almedalsveckan 2022?

Almedalsveckan närmar sig och vi kommer vara på plats! Förutom att delta i intressanta samtal kommer Niclas Sigholm, vd på Sigholm Tech moderera fyra seminarier som Luleå Energi och Svea Vind Offshore anordnar. Förutom detta kommer vi även packa ner våra portabla poddmickar och leta efter spontana inspel och intervjuer. 

Energistrategipodden

Energifrågan har seglat upp och blivit en av de viktigaste, om inte den viktigaste frågan inför valet. Det här vill vi ta tillvara på och fortsätta att demokratisera information som flödar ute i etern och mellan organisationer och företag. Vi kommer söka intressanta ämnen och personer och ställa spontana frågor under Almedalsveckan. Dessa avsnitt kommer dugga tätt under dessa dagar och kommer som vanligt publiceras på poddens hemsida men finnas att tillgå på alla poddplattformar. Har du tips på någon person vi bör försöka få till en spontan intervju med? Tipsa oss i så fall på poddens hemsida! 

Moderator på Svea Vind Offshores seminarium

Svea Vind Offshore bjuder in till panelsamtal den 4 juli, ledda av Niclas Sigholm. Det första seminariet behandlar ämnet: "Vindkraft vs. kärnkraft – är motsättningen nödvändig? Påverkar säkerhetsläget vägval?"

Energidebatten är het och vindkraften och kärnkraften ställs ofta mot varandra – men måste vi välja? Paneldeltagare för detta seminarium är följande:

  • Arman Teimouri, energipolitisk talesperson (L)
  • Lorentz Tovatt, energipolitisk talesperson (MP)
  • Göran Nyström, senior advisor, Ovako
  • Lina Håkansdotter, vp and head of public affairs, H2 Green Steel
  • Daniel Badman, vd Svensk Vindenergi
  • Karin Boman Röding, ansvarig public affairs, Uniper Sverige

Senare samma dag modererar Niclas ett panelsamtal om: "Det gröna industriundret  – hur får vi hela Sverige med på tåget? Hur hänger industri, jobb och el ihop?"

Norra Sverige kan visa vägen i den gröna vågen av nya industrier men har hela Sverige det som krävs för att inte missa tåget? Paneldeltagare för detta seminarium är följande: 

  • Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms Handelskammare
  • Kristina Snitt, vd Mellansvenska Handelskammaren
  • Fredrik Hansson, kommunstyrelsens vice ordförande/kommunalråd Luleå kommun (S)
  • Håkan Jönsson, vd Gävle Energi
  • Göran Nyström, senior advisor Ovako

Läs mer om Svea Vind Offshores seminarium: https://www.sveavindoffshore.se/aktuellt/spannande-panelsamtal-i-almedalen-4-juli

Moderator på Luleå Energis saminarium

Den 5 juli modererar Niclas Sigholm ett seminarium med titeln "Den fossilfria industriomställningen i Norr pågår med full kraft – hur drar fler nytta av det?" med följande panellister: 

  • Mikael Damberg, Finansminister
  • Martin Pei, Executive Vice President, Teknisk direktör SSAB
  • Niklas Johansson, Kommunikationsdirektör LKAB
  • Carina Sammeli, Kommunalråd Luleå
  • Malin Larsson, VD Luleå Energi

Senare samma dag modererar Niclas även ett annat seminarium med titeln: "Omställning på riktigt – hur ska ledare/organisationer utvecklas för att göra det ingen gjort förut?"

Seminarierna äger rum på Energiföretagens "Arena Energi". Läs mer om Luleå Energis seminarium: https://www.luleaenergi.se/nyheter/besok-oss-pa-almedalen/

  • #almedalen

Artikeln publicerades 15/06 - 2022

Du kanske också är intresserad av:


Ses vi i Almedalen 2023?

Almedalsveckan närmar sig och vi kommer vara på plats! Förutom att delta i intressanta samtal kommer

Läs artikel

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy