Vårdstödet - ett digitalt verktyg under pandemin, Covid-19

Som för så många regioner i Sverige uppstod i mars månad en desperat situation för Region Västmanland med ett akut behov av skyddsutrustning till följd av Covid-19 pandemin. Lagret sinade snabbt och beslutet togs att starta upp en tillverkningslina av skyddsrockar och ta allmänheten till hjälp för att producera dessa. För att kunna genomföra detta behövdes ett snabbt och användarvänligt sätt för kommunikation och administration. Region Västmanland hörde av sig till oss på Sigholm och gav i uppdrag att så snabbt som möjligt ta fram en webbsida med information om arbetspass och möjlighet för medborgare och vårdpersonal att anmäla sig för att hjälpa till i tillverkningen. 

Webbplatsen togs fram under en helg

På bara en helg togs webbplatsen vårdstödet.se fram. Ansvariga från Region Västmanland kunde därigenom själva lägga upp återkommande arbetspass där vem som helst kunde skapa ett konto och anmäla sig som volontär till passen. Alla arbetspass visades i en kalender med färgindikationer för att få en bild över när det fanns ett kritiskt behov av fler volontärer eller om tillräckligt många anmälda fanns. Varför vi på Sigholm blev tillfrågade för uppdraget var med förhoppningen om att vi skulle kunna lösa uppdraget på kortast möjliga tid. Uppdraget inkom en fredag eftermiddag med färdig leverans på söndagen. 

Kompetens som bidrar till samhällsnytta

Den här typen av uppdrag är ingenting vi brukar göra men med kunskap i organisationen ville vi göra vad vi kunde för att hjälpa till i en pågående pandemi. Uppdraget gav oss lärdomen att vår kompetens även kan bidra till samhällsnytta inom andra områden än våra primära där vi verkar. Det var kul att se hur ett snabbt ihopsatt tvärfunktionellt team så snabbt kunde lösa uppgiften, och hur våra kollegor ställer upp med kort varsel även under en helg. 

Se filmen för att få en sammanfattning över vad vi tagit fram till Region Västmanland:

  • #Region Västmanland
  • #Digitalt verktyg
  • #skyddsutrustning
  • #coronapandemin
  • #tillverkningslina
  • #webbsida
  • #covid-19

Artikeln publicerades 25/08 - 2020

I början av Covid-19 pandemin vände sig Region Västmanland till oss med frågan om vi kunde hjälpa dem att sätta upp en digital plattform i syfte för frivilliga att boka in sig på pass för att ta fram skyddsutrustning till vården. De visste att vi satt på den digitala och webbaserade kunskapen som krävdes, varför de vände sig till just oss. Vi ville såklart ställa upp, varför vi skapade "Vårdstödet". 


Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy