Tillgång till hållbar energi är den enskilt största hävstången för att bända klimatkurvan. Energibranschen står mitt i den största omställningen som branschen sett på decennier. Klimatförändringar och digitalisering ändrar spelreglerna på både teknik- och marknadssidan. Det är där Sigholm är med och gör skillnad.

De strategiska valen är många, teknikutvecklingen snabb och komplexiteten hög, därför är vi övertygade om att det krävs ett systemperspektiv och förmåga att belysa möjligheter och utmaningar ur flera perspektiv för att lösa branschens utmaningar. Därför har vi på Sigholm samlat passionerade världsförbättrare med bakgrund inom energi, systemutveckling, projekt- och förändringsledning. Tillsammans stöttar vi kunder inom energibranschen att på ett inspirerat och engagerat sätt ta sig an den häftiga resa som ligger framför oss.

Även om vi inte vet exakt vart utvecklingen kommer ta vägen är vi övertygade om att den kommer vara digital. Smart energiförsörjning är ryggraden i det hållbara samhället och för att aktörer och tekniska system ska kunna samverka krävs det att vi sätter data i centrum. Vi behöver nu fler drivna ingenjörer som har sin kompetens och förmåga i gränslandet mellan energi och digitalisering.

Som Energiingenjör på Sigholm kommer du främst arbeta med vår SaaS-produkt Aurora by Sigholm: optimering av kraft- och fjärrvärmeanläggningar (läs mer om produkten på https://aurorabysigholm.com). Du kommer bygga upp digitala tvillingar av kundernas anläggning, trimma in deras specifika prognoser (fjärrvärmelast, spillvärme, etc.) samt ha nära kundkontakt med användarna. Ofta finns det även möjlighet att åka ut till anläggningarna för att studera dem innan du bygger den digitala modellen. Utifrån kundernas unika förutsättningar tar vi fram en modell som trimmas in och ger stöd i att både kunna planera en bättre produktionsplan och följa upp utfall för att kontinuerligt förbättra och lära. Vi bidrar till att effektivisera såväl produktion som distribution vilket sparar både pengar och bidrar till en bättre miljö. Med ett användarcentrerat gränssnitt i våra mjukvaror skapar vi engagemang och delaktighet bland medarbetarna för att ytterligare kunna ta ansvar för anläggningarnas hållbarhet och prestanda. Vi stöttar även kunderna i specifika energitekniska analyser och utredningar samt i att tillgängliggöra och hantera stora datamängder med modern teknologi för att skapa insikt och värde. Utöver arbetet i Aurora by Sigholm kan du även få möjlighet till att driva eller stötta i konsultuppdrag.

Vi söker dig som har ett par års arbetslivserfarenhet och kompetens kring energisystemberäkningar och kraftvärmeproduktion samt vill ha en nära kundkontakt. Du är metodisk, arbetar väl både i team och självständigt samt älskar problemlösning och har en inre drivkraft till att verkligen förstå lösningar samt alltid är öppen till att lära sig mer. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Du har arbetslivserfarenhet inom något av följande områden:

 • Elhandel
 • Fjärrvärmedistribution
 • Kundsidan i fjärrvärmenätet
 • Produktionsoptimering


Det är meriterande om du kan, eller vill lära dig, Python. Att kunna programmera som ingenjör är en superkraft!


Sigholm som arbetsplats

Även Sigholm som bolag är i ständig utveckling. Vi formar tillsammans framtidens arbetsplats där vi lägger stort fokus på att möjliggöra för varandra att påverka vår egen utveckling och arbetssituation. Vi är nämligen övertygade om att människor som mår bra presterar bra.

Vi vill att den tid du investerar i ditt arbete ska vara värdeskapande och meningsfull. Det vinner både du, vi, våra kunder och miljön på. Vi lägger mycket tid på att skapa processer som är digitalt integrerade i vår arbetsdag. Vi söker att möjliggöra en organisation med decentraliserat ägarskap genom att skapa enkla men tydliga regler så att det blir lätt att samarbeta med andra internt. Det betyder att du, som alla Sigholmare, kommer följa vissa grundläggande principer och processer för hur arbete och samarbeten dokumenteras. En hög grad av transparens bidrar både till effektivare arbetssätt och möjliggör delaktighet och lärande. Genom automation vill vi minimera tiden som behövs för repetitiva uppgifter. Hos oss får, och förväntas, du ta ett stort ansvar för både din egen och gruppens utveckling. Vi tror att du inspireras av att vara en aktiv del i kultur- och bolagsbyggandet. Läs mer om hur det är att jobba på Sigholm HÄR

Låter det här som ditt nästa steg? Häng på resan och bli del av Sigholmfamiljen! Skicka ditt CV och ett brev via länken här intill. Vi ser fram emot att lära känna dig och håller tummarna för att du är vår nästa energikälla!
Se fler lediga tjänster

Skicka in din ansökan

Ansökan görs på extern webbplats

Ansök nu
 • Omfattning: Heltid
 • Ort: Västerås, Stockholm eller Göteborg

 • Sista ansökningsdatum:2022-09-30

 • Har du frågor kring tjänsten?
  Kontakta Mattias Naarttijärvi

 • 070-541 91 29
 • mattias.naarttijarvi@sigholm.se
Känner du någon som skulle passa för tjänsten?

Dela tjänsten genom sociala medier