Energibranschen står inför stora utvecklingsbehov och -möjligheter drivet av såväl klimatförändringar, ändrade marknadsförutsättningar som digitalisering.


 Det är här Sigholm är med och gör skillnad. Med våra digitala tjänster för styrning och optimering av kraft- och fjärrvärmeanläggningar bidrar vi till att effektivisera såväl produktion som distribution vilket sparar både pengar och bidrar till en bättre miljö. Med ett användarcentrerat gränssnitt skapar vi engagemang och delaktighet bland medarbetarna för att ytterligare kunna ta ansvar för anläggningarnas hållbarhet och prestanda.

Det finns många delar av processen som kan digitaliseras och vi vill kunna öka takten i utvecklingen av vår mjukvara Aurora Optimering™ och stötta fler energibolag i omställningen till en digital kontext. Därför söker vi nu efter dig som har ett engagemang för att bidra till en mer hållbar energiförsörjning. Vi tror att du har en bakgrund inom kraft- och fjärrvärmeteknik eller energisystem och har förmågan eller intresset av att programmera.

För att snabbt komma in i teamet är det en fördel om du är bekant med linjära optimeringsmodeller och är van att programmera i Python. Det är även meriterande om du har erfarenhet av databaser och SQL eller webbutveckling, primärt i ramverken Django och React.

I det korta perspektivet ser vi att det kommer vara fokus på utveckling och programmering. På Sigholm strävar vi dock efter att alla medarbetare ska ges förutsättningar att forma sin egen utveckling, vilket öppnar även för andra roller där du t.ex. på mer daglig basis arbetar ute på plats hos våra kunder.


Sigholm Tech är det nytänkande konsultbolaget för energi- och industribolag. Vi stöttar kunder i strategi, verksamhetsutveckling, digitala lösningar och tekniska utmaningar vilket ger oss en unik helhetsförståelse kring de utmaningar som möter kunderna i branschen. Vår starka kultur, centrerad kring kunskaps- och informationsdelning, ger alla våra medarbetare utrymme att utvecklas och påverka.      

På Sigholm Tech jobbar olika individer som tillsammans har en strävan efter att göra samhället, företaget och individen bättre. Vi tycker det är kul med teknik och digitala lösningar och vi tror på standarder och system för att skapa effektivitet. Vi tycker det är viktigt att samarbeta och vi värnar om kompetens och utveckling. Att planera är viktigt för oss men vi tror framförallt på handling. Känner du igen dig i denna beskrivning? Då är du mest troligt en Sigholmare och kommer trivas bra hos oss!

Sigholm Tech är idag 30 konsulter och utvecklare med huvudkontor i Västerås och genomgår just nu en offensiv expansion.  Vi har nyss öppnat kontor i Göteborg och huserar i de prisbelönta energismarta lokalerna vid Johanneberg Science Park, vilket är lokaliseringen för den aktuella tjänsten.Se fler lediga tjänster

Skicka in din ansökan

Ansökan görs på extern webbplats

Ansök nu
  • Omfattning: Heltid
  • Ort: Göteborg

  • Har du frågor kring tjänsten?
    Kontakta Henrik Näsström

  • 070 - 290 77 07
  • info@sigholm.se
Känner du någon som skulle passa för tjänsten?

Dela tjänsten genom sociala medier