Senior strategikonsult inom energi

Bli en del av vårt team av strategikonsulter som stöttar kunder i strategiska frågeställningar för att driva digitalisering och hållbar omställning

Välkommen till Sigholm – en plats där framtiden formar nuet. Med 65 engagerade kollegor fördelade på kontor i Stockholm, Västerås och Göteborg driver vi förändring med en passion för framtidens teknik och energisystem. Vår styrka är ett decentraliserat arbetssätt och en platt organisationsstruktur där varje individ med stöd från sina kollegor får möjlighet att utvecklas.

På Sigholm är feedback inte bara en möjlighet, det är en rättighet. Vi vet att vi utvecklas bäst i ett klimat där vi ständigt får och ger konstruktiv återkoppling. Det skapar en dynamisk miljö där lärande, ledarskap och personlig utveckling går hand i hand.

Att arbeta på Sigholm innebär att vara en del av ett framåtblickande team som vågar tänka annorlunda. Vårt mål är att optimera samspelet mellan människa, teknik och affär. Vii söker dig som delar vår vision om en hållbar framtid. Välkommen att bli en del av teamet på Sigholm. Forma framtiden tillsammans med oss!

Syfte

Klimatomställning, elektrifiering, geopolitisk oro och digitalisering. Fyra kraftfulla trender som i grunden förändrar förutsättningar och drivkrafter för energibolag och energiintensiva verksamheter. Frågorna är många och behovet av systematisk navigering i strategiska frågor, analys och förankring samt mod att fatta tuffa beslut i osäkra tider står på toppen av våra kunders agendor. Vi på Sigholm strävar efter att stötta våra kunder genom hela omställningsresan tack vare vår samlade kompetens och våra branschinsikter.

Som strategikonsult på Sigholm kommer du till stor del kunna utforma din egen roll med affärer och uppdrag utifrån dina kompetensområden. Din tyngdpunkt hos oss blir arbetet med att fånga och förankra strategiska insikter på djupet och bredden i organisationer för att skapa nödvändig framdrift. Du arbetar nära kundernas verksamhet och vägleder dem genom de omställningar som krävs för att möta framtidens utmaningar och förändringar. Tillsammans med dina kompetenta kollegor utvärderar och analyserar du marknadsrörelser och använder dessa insikter för att bolla idéer och möjliga lösningar. Att arbeta på Sigholm innebär frihet att utforska nya vägar, att använda dina kunskaper och erfarenheter för att hitta nya möjligheter och skapa de bästa förutsättningarna för både Sigholm och för våra kunder att möta utmaningarna. I din funktion som transformations- och förändringsledare har du en djup kunskap i sakfrågorna och kan på ett agilt sätt leda kommunikation, utveckling och beslutsfattande när strategier ska omsättas i verklighet.

Tjänsten utgår från något av våra kontor i Stockholm, Västerås eller Göteborg.

Ansvarsområden

Som Strategikonsult innefattar dina ansvarsområden bland annat:

  • Skapa och forma affärer och uppdrag: Använd din kompetens och erfarenhet för att skapa de bästa förutsättningarna för Sigholm och våra kunder att tackla utmaningar inom energibranschen. Identifiera och utforma affärsmöjligheter baserade på dina kompetensområden. Arbeta för att skapa och utveckla nya uppdrag och kundrelationer.
  • Marknadsanalys och samarbete: Tillsammans med kollegor utvärdera och analysera marknadens rörelser och trender. Arbeta med att analysera och förstå organisationers behov och klarlägg strategiska insikter. Dela din djupa kunskap inom energibranschen för att utveckla dialog och diskussion inom teamet. Använd din expertis inom sakfrågor och agera som resurs för kunden och teamet.
  • Transformations- och förändringsledning: Arbeta nära kunder för att förstå deras verksamhet och behov. Vägled kunder genom strategiska omställningar för att möta framtidens utmaningar och förändringar. Se till att insikter är väl förankrade i kundorganisationen för att driva nödvändiga förändringar. Led transformationsprocesser och förändringsinitiativ inom kundorganisationen. Led agilt kommunikation, utveckling och beslutsfattande för att omsätta strategi till verklighet.

För att lyckas i rollen så tror vi att du

Är en kommunikativ och nyfiken person som gillar att driva ditt eget arbete, du har en stark drivkraft att vilja göra skillnad med din kompetens och din förmåga. Du är en person som trivs med att ansvara för dina uppgifter och tar gärna initiativ och hittar nya vägar framåt. Du arbetar metodiskt med ett angreppsätt väl förankrat i teori som du har förmågan att presentera och förklara på ett pedagogiskt sätt. Vidare är du en person som gillar att arbeta i team och du delar gärna med dig av dina kompetenser och erfarenheter när du samarbetar med kollegor.

Du som söker har en djup insikt i förändringarna som energisystemet och energibranschen står inför. Du har flera års erfarenhet av att leda transformation och förändring. Vi lägger extra vikt vid om du har erfarenhet eller insikter kopplat till framtidens moderna elnät och ett intresse eller vana vid att arbeta datadrivet och/eller i uppdrag kopplade till digitalisering.  Vi ser gärna att du har erfarenhet från ett konsultbolag, en större organisation eller myndighet. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Vad Sigholm kan erbjuda dig

  • Delaktighet och möjlighet att påverka både bolaget och din egen utveckling
  • Frihet under ansvar och ledande roll i kundernas centrala projekt
  • Samarbete med kompetenta kollegor som mer än gärna delar med sig av sina erfarenheter
  • En varierad arbetsroll i form av olika uppdrag, kunder och teknik
  • Konkurrenskraftig, fast ersättning med stor frihet att planera ditt eget arbete
Vi jobbar tillsammans med ett rekryteringsbolag, Intelligent Employment, som kommer kontakta dig för ett eventuellt nästa steg.Ansök tjänsten

Ansökan görs på extern webbplats

Att jobba på Sigholm

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

jun 12, 2024 | Nyhet

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

maj 30, 2024 | Nyhet

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy